PALJ

Nina Koroman 19-godišnjakinja sa Pala, a trenutno nastanjena u Beogradu, bavi se kik boksom. U narednom periodu očekuju je mnoga takmičenja, između kojih su državna prvenstva među najvažnijim. Kaže da voli izazovne sportove, pa se tako odlučila za kik boks.

”Oduvijek sam voljela ekstremne izazove i voljela sam takmičenja u izazovima kojih se mnogi plaše. U ful kontakt klub ”Beograd” sam došla na preporuku drugara iz kraja, koji su bili članovi tog kluba. To je mali lokalni klub sa dobrom organizacijom i 70 aktivnih članova. Iza nas stoje značajni rezultati”, kaže Nina.

Iza sebe ima veoma kratku karijeru, samo godinu i po dana trenira ovaj sport, ali je ipak uspjela da se pet puta okiti medaljom prvaka Beograda.

”Za godinu i po dana, koliko i treniram, postala sam petostruki prvak Beograda. Došlo je vrijeme da se oprobam na državnim prvenstvima. Na državnom nivou ću nastupiti u narednoj sezoni. Za svoje uspjehe zahvalna sam treneru Kristijanu Kridži koji mi je pomogao i bio moja velika podrška. Ipak najveća podrška je moja porodica, naravno”, rekla je Koromanova.

Većina ”ljubitelja” sporta kaže da je kik boks isključivo muški sport, međutim Nina se ne slaže sa tim stavom. Ona kaže da danas mnogo djevojaka orivlači ovaj sport, ali da nemaju svi tu hrabrost.

”Kik boks uglavnom treniraju muškarci, ali u poslednjih nekoliko godina ovaj sport je privukao pažnju mnogih djevojaka. Nažalost, mali broj djevojaka ima hrabrosti da uđe u ring, dok su rekreativne grupe pune djevojaka. U mom klubu od 70 članova, 20 broje djevojke”, kaže Nina.

Najveći dio svog vremena posvećuje kik boksu, treninzima i fakultetu. U narednom periodu u planu su joj nova takmičenja, izazovi i nadamo se, novi uspjesi. I poslije profesinalnog bavljenja kik boksom, nastojaće da ostane u tim ”vodama” i radi kao profesionalni trener.

”Sve je stvar dobre organizacije. Treniram šest puta nedjeljno, po dva puta dnevno. Treninzi su mnogo zahtjevni i teški. To mi nije problem zato što ovaj sport mnogo volim i imam motivaciju. Pored sporta studiram Visoku sportsku i zdravstvenu školu. Ono što je najbitnije je da sam uspjela da uskladim vrijeme, tako da ne trpe ni škola ni sport. Što se tiče planova za budućnost, boriću se dokle god budem mogla. Vjerujem da ću uspjeti da postanem prvakinja Evrope i svijeta. Na kraju bih voljela da odradim oproštajni meč na Palama, u mom rodnom gradu, i da baš tu završim karijeru. Nakon završene karijere planiram da ostanem u kik boksu kao trener i da nesebično prenosim svoje znanje i iskustvo na mlađe borce”, zaključuje ona.

Izvor: sarajevo-rs.com