Objekat Apartman’s Ana Pale-OC Jahorina raspolaže dečijim igralištem. Gosti smeštajnog objekta mogu koristiti vrt ili uživati u skijanju u okolini. Posjeduje parking, WiFi, blizina TC i drugih trgovinskih i ugostiteljskih objekata kako bi boravak bio potpun

Ravna planina se prostire između Paljanske kotline i južno se spaja sa Jahorinom. Ovaj krajolik je prirodno izolovan, bogat šumom, biljnim i životinjskim svijetom. Od Pala, preko Ravne planine do Jahorine vode obilježene planinarske staze.

Ova planina je oduvijek bila raj za planinare i ljubitelje prirode, pa na Ravnoj planiini na Saračevim poljima postoji i vikend naselje. Tu su se odvijale brojne planinarske i izviđačke akcije, škola u prirodi, planinarenja, izleti… Ravna planina je nekada bila izuzetno važna za ishranu stoke, jer su preko ljeta ovdje boravili čobani.

Nakon izgradnje vodovodnog sistema prema Palama 1935. godine ova oblast spada u vodozaštitnu zonu.

Karl Franz Josef Maly austrijski botaničar početkom 20. vijeka istraživao je Ravnu planinu i prikupio izuzetno bogat herbarski materijal, opisao brojne endeme i relikte i sve to pohranio u Herbarijum Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine.

Ravna planina i pojas Jahorine je oduvijek bio bogat različitim biljnim i životinjskim vrstama, a neke biljne vrste su otkrivene i klasifikovane upravo ovdje.

Ravna planina je od ranije ponata kao izletište u blizini Sarajeva i kao jedan od češćih izbora Sarajlija kad su u pitanju vikend ili jednodnevni izleti. Zbog neposredne blizine olimpijske planine Jahorine, Ravna planina kao izletište, otvaranjem ski centra još više dobija na atraktivnosti i svojim ljepotama privlači mnogobrojne turiste.

Ski centar “Ravna planina” se nalazi u naselju Gornje Pale, na 20 kilometara od Sarajeva i na dva kilometra od centra Pala. Od sezone 2014/15 ovo skijalište otvoreno je za sve posjetioce i ljubitelje zimskih radosti. 

Ski centar “Ravna planina” u svojoj ponudi ima 7500m ski staza uređenih po najvećim standardima, a glavna staza dužine 1400m, koja je prošla homologaciju i zadovoljava sve svjetske standarde koristi se i za održavanje FIS trka koje su ove godine održane po drugi put na Ravnoj planini.

Inače ovo skijalište je povezano stazom za nordijsko skijanje i stazom za motorne sanke, dužinom od 12km sa mogućnošču rekreativnog alpskog skijanja. 

U svojoj ponudi Ski centar “Ravna planina” ima i ski lift kapaciteta 800 skijaša na sat, ski vrtić i bebi lift, a od ove sezone i prvu gondolu – kabinsku žičaru – za prevoz skijaša i svih zainteresovanih posjetilaca koja je do sad bila dostupna samo u svjetskim ski centrima, a od ove godine je od 25.12.2017. godine dostupna i svim posjetiocima Ski centra “Ravna planina”.

Gondola se kreće od restorana “Gondola” do vrha glavne staze, gdje se nalaze jezera za vještačko osnježavanje staza i objekat koliba “Gondola”. Sa ovog lokaliteta pruža se pogled sa jedne strane na Pale i Sarajevo, a sa druge pogled doseže do Jahorine, Zlatibora, Romanije, …

Vještačko osnježavanje vrši se uz pomoć 11 topova. Gondole se koristi tokom cijele godine za panoramsko razgledanje.

Novi objekat koliba “Gondola” koji se nalazi na vrhu staza raspolaže sa 300 mjesta.

Parking na ovom skijalištu za sve posjetioce i  je besplatan, sa povećanim kapacitetom od oko 1000 parkirnih mjesta.

Skijaški centar “Ravna Planina” pored raznovrsne ponude u toku zimske sezone ozbiljno pretenduje da preraste u pravi rekreativni centar jer planovi za ljetnu sezonu obuhvataju biciklističke staze, planinarske staze, zip-line, kupalište na jezerima i mnoge druge aktivnosti za uživanje u prirodi.