Poznati su polufinalisti Memorijalnog turnira 4.avgust – Da se ne zaboravi u Vojkovićima. Poslije odličnih četvrtfinalnih mečeva plasman među četiri ekipe ostvarili su aktuelni osvajač Kafe Verona, zatim domaća ekipa 4.avgust – Da se ne zaboravi, DOO Radis, i Pekara Zlatno zrno.

Izuzetnu utakmicu odigrali su Kafe Verona i Kasindo. Aktuelni šampion se nije ni okrenuo, a već je imao dva gola spakovana u svojoj mreži. Pogodili su Vladimir Ćosović i Aleksandar Gunjak. Trebalo je vremena “Veroni” da se vrati u susret, nikako nisu mogli da pronađu svoju igru, pa se na odmor otišlo sa prednošću Kasindola 0:2. Ipak, u nastavku meča “Verona” pronalazi svoju prepoznatljivu igru i sa po dva gola Đorđa Ćehe i Bojana Govedarice od 22. do 27. minute okreće rezultat na 4:2. Uspjeli su to da sačuvaju do kraja, a jedino što je Kasindo uradio bio je gol Aleksandra Gunjka u posljednjoj minuti za 4:3.

Uzbudljiv meč viđen je i u duelu 4.avgusta i Kafe Eura. Bez previše prilika, ali sa izuzetnim tempom i velikom borbom. Poveli su pred sami kraj poluvremena nekadašnji osvajači ovog Memorijala, Kafe Euro, golom Stefana Srdanovića pred sami kraj prvog dijela.  Dugo su domaći ganjali rezultat, pokušavali da postignu pogodak, i to su uspjeli u 33. minutu kada Ognjen Mičić pogađa za 1:1. Imale su obje ekipe prilike i da sa kaznenog udarca pogode, no oba golmana brane njihove šuteve, i otišlo se u penale. U penal seriji Ognjen Mičić, Miroslav Bjelica i Nikica Purković pogađaju za 4.avgust, dok poslije pogodaka Milenka Ristivojevića i Nemanje Tešanovića, udarac Slobodana Milovanovića brani Peđa Šarović i odvodi 4.avgust u polufinale.

Uzbudljivo, ali i dosta nervozno bilo je u duelu Kompexa i Radisa. Kompex je osvajanjem prvog mjesta u grupi išao na DOO Radis koji je u grupi A zauzeo drugo mjesto iza “Verone”. Ekipu Radisa u četvrtoj minuti prelijepim golom u vođstvo dovodi Jovan Kovačević. Pogodio je on iz slobodnog udarca sa više od pola terena gol uspavanog Šiljegovića. Držao je Radis to vođstvo, a pred kraj prvog poluvremena ekipe ostaju bez jednog igrača. Prvo je Aleksandar Milinković dobio drugi žuti zbog prigovora, a taman što je njegovog ekipi istekla kazna od dvije minute, crveni karton dobija Darko Vukadin u ekipi DOO Radis, a onda u posljendjim sekundama Radis promašuje i kazneni udarac za dupliranje prednosti. Što nisu uradili tada jesu u 26. minutu kada pogađa Mile Vasić. Nije u mladoj ekipi Kompexa sam mogao njihov fudbalski učitelj, Bojan Kuljanin. Pogodio je on dva puta gol Lalovića, u 26. i 30. minutu, držao odbranu da se ne raspadne, ali Kompex ispada u penal lutriji. Za Radis pogađaju Ognjen Skoko, Jovan Kovačević i Nemanja Lalović, dok kod Kompexa Komlenović promašuje, a Vladan Minić pogađa.

U posljednjem meču čekao je još jedan derbi. Pekara “Zlatno zrno” je igrala protiv “Sarajevo osiguranja”. Obje ekipe su odigrale veoma dobru grupnu fazu i čekalo nas je kvalitetno četvrtfinale, što je i bilo. Evidentno umorni od nastupa na drugom turniru “pekari” su dali sve od sebe,  i u jednoj tvrdoj utakmici odlučili da strpljivom igrom grade rezultat, a istovremeno ne dozvole protivniku da pogodi mrežu Zirojevića. Tako nešto su i uspjeli ostvariti. U 14. minutu Slobodan Elez pogađa za 1:0, a pred odlazak na odmor prednost duplira Janko Mastilo. Pokušavali su momci iz Sarajevo osiguranja da stignu do gola, no išlo je to sve veoma teško, dobro su stajali protivnici u odbrani, pa tek u posljednjoj minuti Mladen LEmez uspjeva da postigne gol za 2:1. I sve što je do tada Pekara “Zlatno zrno” uradila mogla je da prospe u samom finišu. Na desetak sekundi do kraja oduzeli su jednu loptu, krenuli u kontru, no Mastilo je sebi dao predug for, a onda i napravio šesti prekršaj. Nemanja Knežević je uzeo loptu, ali Ognjen Zirojević čita njegovu namjeru i odvodi svoju ekipu u polufinale.

Polufinalne utakmice igraju se u subotu.

21,00 Kafe Verona – 4.avgust – Da se ne zaboravi
22,00 DOO Radis – Pekara Zlatno zrno

KAFE VERONA – KASINDO 4:3 (0:2)
Sportski centar Vojkovići
Gledalaca: 250
Sudije: Slađan Došlo i Miroslav Bjelica
Strijelci: Ćeha 2, Govedarica 2 (Kafe Verona), Gunjak 2, Ćosović (Kasindo)
Žuti kartoni: Blažić (Kafe Verona), Vujadin (Kasindo)

Kafe Verona: Maslovarić, Ćeha, Tešanović, Koprivica, Blažić, Frganja, Trifunović, Govedarica
Kasindo: Sparavalo, Vujadin, Ćosović, Milošević, Šućur, Maunaga, Lubura, Papaz, Jojić, Gunjak

4.AVGUST – KAFE EURO DOBRINJA 4  1:1 (0:1) pen: 4:3
Sportski centar Vojkovići
Gledalaca: 250
Sudije: Slađan Došlo i Predrag Kenjić
Strijelci: Mičić (4.avgust), Srdanović (Kafe Euro)
Žuti kartoni: Mičić (4.avgust), Tešanović (Kafe Euro)
Crveni karton: Lazar Simović (4.avgust) 35

4.Avgust: Šarović, Matović, Purković, Otović, Simović, Močević, Ikonić, Mičić, Bjelica
Kafe Euro: Ristivojević, Živković, Milovanović, Tešanović, Pandurević, Srdanović, Ikić, Vasić, Đapić

KOMPEX – RADIS 2:2 (0:1) pen 3:5
Sportski centar Vojkovići
Gledalaca: 250
Sudije: Slađan Došlo i Predrag Kenjić
Strijelci: Kuljanin 2 (Kompex), J.Kovačević, Vasić (Radis)
Žuti kartoni: –
Crveni kartoni: Aleksandar Milinković (Kompex) 18, Darko Vukadin (Radis) 20

Kompex: Šiljegović, Minić, Kuljanin, Milinković, Stevanović, Komlenović, Zirojević
Radis: Lalović, B.Kovačević, Skoko, Vukadin, Vasić, Prodanović, Popović, J.Kovačević, Rakanović

PEKARA ZLATNO ZRNO – SARAJEVO OSIGURANJE 2:1 (2:0)
Sportski centar Vojkovići
Gledalaca: 250
Sudije: Slađan Došlo i Predrag Kenjić
Strijelci: Elez, Mastilo (Zlatno zrno), Lemez (Sarajevo osiguranje)
Žuti kartoni: Zirojević (Zlatno zrno), Lemez (Sarajevo osiguranje)

Pekara Zlatno zrno: Zirojević, Simić, Pandurević, Minić, Debelnogić, Mastilo, Lackanović, Gengo, Bjelica, Elez
Sarajevo osiguranje: Kubura, Dubovina, M.Drašković, I.Drašković, Urta, Knežević, Košarac, Petrović, Lemez

Izvor: Sport DC