foto:google

Miloš Tešanović. Dečko kog, vjerovatno, mnogi znaju. Miloš je rukometaš koji je svoju karijeru započeo u RK „Slavija“, a iskustvo sticao u prvim postavama drugih klubova, te stigao i do Njemačke.  Ipak, i pored trenutnog stanja rukometnog kluba „Slavija“ se rado odazvao pozivu da uloži srce i ostavi sve na terenu kako bi dao doprinos vraćanju slave jedinom prvoligašu koji je pokleknuo zbog (ne)prilika u kojima se našao.

            Naime, liga počinje krajem septembra 2020.godine (prva utakmica je prvobitno planirana 26.09.2020.) i čini se čak i nemoguće da sve prođe bez ozbiljne borbe – No, da li je..? Nova/stara ekipa igrača je na okupu i u nevjerovatno kratkom vremenskom okviru za pripremu se suočavaju sa velikim očekivanjima, sopstvenim i tuđim.

            Prilikom razgovora je moj sagovornik, o tome što je opet dio kluba „Slavija“ govorio sa ponosom, te istakao da se taj ponos odnosi i na činjenicu da se više njih vratilo, jer dijele isti san. Prosto bi bilo grubo da se zanemari emocija s kojom i zbog koje izlaze na teren u nekadašnjem sastavu. Ovaj tim je više nego spreman dati sve što može kako bi rukometni klub „Slavija“ zadržala svoju poziciju, jer bi u suprotnom njihov povratak značio nižu ligu i jako puno vremena.

            Miloš naglašava da žali  zbog toga što će tribine biti prazne (zbog situacije sa COVID-om), jer podrška sugrađana igra veliku ulogu prilikom igranja donoseći neopisivu snagu. Jedno je sigurno – sa publikom ili bez nje u dvorani, oni igraju iz ljubavi prema igri, klubu i svom gradu!

            Novo rukovodstvo je pružilo mogućnost da se ostvare snovi mnogih i jako su/smo zahvalni zbog toga, a mi želimo sreću i ostajemo da ispratimo dalja dešavanja.

foto: sportdc
foto:oslobodjenje.ba