Kulturno-umjetničko društvo /KUD/ “Mladost” Pale održaće u subotu, 5. decembra, godišnji koncert zajedno sa gostima – kulturno-umjetničkim društvima “Mladost” iz Temišvara i “Slavija” iz Istočnog Sarajeva.

Sekretar KUD-a “Mladost” Miodrag Ćirić rekao je Srni da će na koncertu učestvovati 200 članova ovog društva koji će se predstaviti igrama i izvornim pjesmama iz svog bogatog folklornog repertoara. On je podsjetio da je ovo tradicionalna manifestacija koju KUD “Mladost”, koji ove godine bilježi 62 godine postojanja, poklanja svojim sugrađanima.

Prema njegovim riječima, KUD “Mladost” imao je ove godine niz zapaženih gostovanja u Republici Srpskoj, Srbiji, Crnoj Gori i inostranstvu, a neki od tih koncerata imali su humanitarni karakter. Ćirić dodaje da će i u narednoj godini članovi KUD-a sa Pala održati niz koncerata u inostranstvu, Srbiji i Republici Srpskoj.

On je istakao da “Mladost” već godinam ima odličnu saradnju sa Olimpijskim centrom “Jahorina”, tako da je i za predstojeću ski-sezonu dogovoreno da članovi ovog društva svakog petka uveče nastupaju u hotelu “Bistrica” na Jahorini, gdje će gostima predstaviti srpski folklor, narodnu tradiciju i baštinu srpskog naroda sa ovih prostora.KUD “Mladost” Pale osnovan je 1953. godine.

Trenutno okuplja oko 300 djece i mladih svih uzrasta u više sekcija: folklorna, horska, frulaška, guslarska, narodni orkestar i izvorne grupe. Koncert KUD-a “Mladost” biće održan u subotu, 5. decembra, u Sportsko-poslovnom centru “Peki” na Palama sa početkom u 18.00 časova.

Izvor: SRNA