pale_setaliste_sa-rsKako prenosi portal ”Frontal”, načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević raspisao je 21.12.2015. godine Javni konkurs za popunu upražnjenih radnih mjesta u Opštinskoj upravi opštine Pale. Na zvanični mejl redakcije ovog portala dospjele su informacije o čudnim dešavanjima u vezi sa ovim konkursom, počevši od načina samog objavljivanja.

Radi se o tome da, iako je konkurs objavljen 21.12.2015., na zvaničnoj internet stranici opštine Pale, isti je publikovan tek 4.1.2016., odnosno samo jedan jedini dan prije njegovog isteka (jer su 6. i 7. bili neradni dani). U isto vrijeme, ovaj konkurs je objavljen u srbijanskim novinama Večernje novosti, pa se postavlja pitanje da li je sam oglas namijenjen stanovnicima opštine Pale i Republike Srpske, ili ljudima u Srbiji?

Zanimljivo je i to da je naknadno konkurs za radno mjesto pod brojem jedan poništen! S obzirom na ovaj kardinalni propust, u javnosti grada Istočno Sarajevo počelo se spekulisati o potencijalnoj “rezervaciji” radnih mjesta, tj. građani smatraju da je već poznato “kome je konkurs namijenjen”.

Kako kažu sa ovog portala, radi se o Srđanu Čegaru, članu PDP-a i Andrei Bučevac, članu SDS-a. Do trenutka objave ovog članka, redakcija Frontala nije uspjela dobiti izjavu ni od jednog funkcionera opštine, niti od stručnog savjetnika za informisanje i odnose s javnošću, jer se u opštini Pale niko nije udostojio javiti na telefon čitava dva sata koliko smo pokušavali stupiti s njima u kontakt. Takođe, ni na mejl koji smo poslali nismo dobili nikakav odgovor, prenosi Frontal.

Izvor: sarajevo-rs.com