Tango1-750x350Klub malog fudbala Tango obilježio je 5. rođendan. Na svečanosti pod nazivom ”Crveno veče” prikazan je 12-to minutni film ”Tango 2011-2016” u kojem su prikazani najznačajni rezultati kluba.

Tango je ze pet godina postojanja osvojio devet trofeja i dva puta je nagrađivan kao najuspješniji sportski kolektiv u opštini Istočna Ilidža.

Obraćajući se brojnim gostima, predsjednik kluba Staša Košarac istakao je da će Tango ponovo izaći na evropsku scenu.

– Ideja o osnivanju kluba rodila se u jednom lokalnom kafeu. Grupa zaljubljenika u mali fudbal imala je za cilj da unesemo novi sportski ton u našem gradu. Nepunih dvadeset dana od tog razgovora organizovali smo osnivačku Skupštinu i Tango je rođen 26. januara 2011. godine. Nije bilo lako i rezultati koje smo ostvarili su plod svih onih koji su vjerovali i podržavali ovu priču. Pokazali smo da je Istočno Sarajevo mjesto okupljanja dobrih ljudi i sportista. Završili smo jednu fazu u kojoj smo nastupali u svim rangovima takmičenja. Osvajali smo pobjedničke pehare u Drugoj i Prvoj ligi Republike Srpske. Bili smo i prvaci Bosne i Hercegovine, višestruki odvajači Kupa Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, a igrali smo i sa najboljim evropskim timovima u UEFA Futsal kupu i na kraju zauzeli 13. mjesto. Bili smo u Evropi, a od danas radimo na novoj evropskoj priči – rekao je Košarac.

Tango11

Na ovoj svečanosti uručeno je 90 zahvalnica, među kojima je i naš portal, te devet srebrnih i sedam zlatnih plaketa.

Zlatne plakete, kao najveće klupsko priznanje uručene su Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH, Fabrici obuće Bema Banja Luka, Nikoli Špiriću, Građevinskokm preduzeću Radis Istočno Sarajevo, Akcionarskom društvu Drina osiguranje, Opštini Istočno Novo Sarajevo i posthumno prvom portparolu kluba, sportskom novinaru Goranu Ivankoviću.

U ime nagrađenih obratili su se Davor Ristović (Ermex) i Jasmin Baković, generalni sekretar N/FSBiH.

Milorad Lale, predsjednik Područnog fudbalskog saveza Istočno Sarajevo, uručio je priznanje Tangu za ostvarene rezultate i razvoj futsala.

Devet trofeja

Tango je u svojoj petogodišnjoj istoriji osvojio devet pobjedničkih pehara i to:

Prvak Bosne i Hercegovine (2013)

Prvak Republike Srpske (2013)

Prvak Druge lige RS (2012)

Pobjednik Kupa BiH (2011, 2013, 2014)

Pobjednik Kupa RS (2011, 2013, 2015)

Izvor: SportDC