RASKRProteklih dana, bilo je burno u redovima tima iz Istočnog Sarajeva. Fudbaleri su u utorak, neposredno pred polazak na ranije zakazanu prijateljsku utakmicu sa Omladincem iz  sarajevskog naselja Doglodi, odbili da krenu…. Šefu stručnog štaba, Milku Đurovskom, zamenik kapitena Darko Spalević saopštio je da su stariji igrači odlučili da se ne ide na utakmicu, a da mlađi to podržavaju, dok im se ne isplati deo dugovanja. O svemu je odmah obaveštena i uprava Slavije.

Ovim potezom, klubu je nanesena velika sramota a i  bruka. Domaćin je bio plakatirao meč, planirao i da se po završetku susreta igrači oba tima druže sa rukovodstvima. Pojedini članovi uprave Slavije čak su otišli u Doglode na utakmicu, da bi im se telefonom javljalo da se vrate i da ekipa neće doći…. Usledilo je i izvinjenje domaćinu…. Nikada u bližoj istoriji u Slaviji se nešto ovako nije desilo!!!! Osramoćen je i klub!!!!

Igrači nisu trenirali ni u sredu, tražeći da im se obrate članovi uprave i da im se isplati deo dugovanja.

Kako su nam rekli, u klubu niko ne spori i ne beži od isplate dugovanja. To je  igračima mnogo puta rečeno  i mnogo puta  se odlazilo na razgovore. Igrači Slavije nisu  dobili samo februarsku platu !!!! U narednim danima će im i ona biti isplaćena!!! Na žalost, pojedini igrači su se odlučili na ovakav vid protesta i ukaljali i svoje i klupsko ime. Niko  im nije pravio presiju što su od  16 bodova osvojili pet i došli  u fazu da se bore  za goli  opstanak…  Niko ih nije optuživao zbog toga, ali je ponašanje i nedisciplina pojedinaca prevršila svaku meru… Bili su krajnje nekorektni, i nažalost, to su bili oni koji imaju nemaju razloga,  bar što se finansija tiče, da se bune!!

Morali su  to u Slaviji predvideti ranije. Nije se smelo dozvoliti da pojedinci pokušaju da odlučuju ko će biti trener i kako će se raditi!!!!

Bilo bi beskorisno sada se vraćati u prošlost i anlaizira ti kako je i zašto došlo do ove situacije. Ne bi imalo efekta tražiti krivca u ’’rušenju’’ trenera Veljka Dovedana. To je već istorija!!!!

Žalosno je da je  do svega ovoga došlo. Moglo se i trebalo  razgovarati. Danima ako treba… Krivca za posrtanje Slavije nije samo zbog nešto slabije igre fudbalera. Ima sigurno  i grešaka i kod klupskih čelnika. Možda se grešilo u najboljoj nameri. I jedni i drugi, sigurno, vole klub i ne žele da mu se desi ono najgore, a to je prelazak u niži rang… Plata im se duguje i oni će je dobiti.  Tu nema i ne sme da bude bilo kakve dileme. Sve se moglo noramalnim razgovorom rešiti.

Kako su nam rekli u klubu, ne bi bilo dobro da se baš svi momenti iz kluba iznose u javnosti. Nije ni vreme ni mesto da se pravi razdor unutar kluba. Treba sve uraditi da se nesuglasice prevaziđu i da se ekipa spremi za meč sa Rudar Prijedorom. To je možda i najvažniji duel u šampionatu. Mora Slavija taj meč dobiti i prići bliže opstanku.


Da li se pretilo mlađim igračima?

Kako su članovi uprave kluba nezvanično saznali pojedinim mlađim igračima je prećeno ukoliko ’’izdaju’’ starije igrače. Nismo dobili i potvrdu tih pretnji, ali su i same glasine zastrašujuće!!!!


Duguje se jedna plata 

Sa igračima su juče, pred trening, razgovarali predsednik Skupštine, Mišo Glogovac, direktor Bogdan Čeko i član uprave kluba Dragan Škrba. Igračima su rekli da je klupska uprava imala u sredu petočasovni žustar sastanak. Konstatovano je da se igračima duguje plata i da će ona biti isplaćena naredne sedmice,a od igrača je zatraženo da se vrate trenažnom procesu. Kapiten tima, Mladen Lučić, rekao je da će igrači početi sa radom i da će učiniti sve da pobede u nedelju.

-Niko od nas nije radio i neće raditi protiv kluba. Treniraćemo i želimo da stignemo do pobede. Ona će nam mnogo značiti,a nadamo se i da će ova plata što nam kasni biti izmirena naredne nedelje, rekao je Lučić.


 

Dezinformisanje jacnosti 

Pojedini igrači  su ovu situaciju u Slaviji iskoristili i da u javnost *puste* netačne informacije. Izvesni mediji su objavili da se igračima duguju čak četiri plate, a na samom sastanku sa klupskim čelnicima konstatovano je  da je to ipak samo jedna (februarska plata), a da martovsku treba da dobiju krajem aprila!!!!


Đurovski: Igraće najspremniji

Šef stručnog štaba Slavije Milko Đurovski je zamolio klupske čelnike da učine sve što je u njihovoj moći da se igračima izmire dugovanja.Rekao je da on nikako nije za kažnjavanje fudbalera, već naprotiv da se nađe način i da se oni stimulišu, ali je i konstatovao da će kod njega igrati  samo najbolji….

„Mene ne zanima šta je bilo pre mene i kako je bilo!! Onaj ko bude zaslužio dres prvotimca radom na treningu će ga i imati. Onaj ko ne bude u sastavu ili bude na klupi za rezerve – neka me ne pita zašto je to tako. Odgovaram za rezultat i oslanjaću se  samo na one za koje smatram da u datom momentu mogu dati najviše…. To je u interesu kluba jer ja nisam stigao ovde da bih ispao iz Premijer lige!!!!! Došao sam da napravimo rezultat i tražiću maksimalan angažman“,rekao nam je Đurovski.

 

Izvor:SportDC