konkurs_mladena_krajisnikMladena Krajišnik, magistar engleskog jezika iz Istočnog Sarajeva, medijima je uputila dopis da je nepravedno eliminisana s konkursa za posao profesora engleskog jezika u Gimnaziji u Istočnoj Ilidži. Kako nam je objasnila, iako ima prosjek deset na magisteriju, posao je dobila osoba koja je imala prosjek 6.95, i to na način da je na intervjuu dobila maksimalan, a Krajišnikova minimalan broj bodova, što se pokazalo presudnim, prenose nezavisne.com

“Ovdje su svi korumpirani, počev od direktora pa do inspektora. Ali zato narod nije. Želim da svi čuju i znaju za ovo što se meni desilo”, istakla je ona. Posao profesora engleskog jezika je dobila Bojana Šešlija, s prosjekom 6.95 i maksimalnim brojem bodova na intervjuu, dok je Krajišnikova sa najboljim prosjekom dobila najmanje bodova.

Šešlija je imala jedinicu na testu, dok je Krajišnikova imala 3,75 od maksimalna četiri boda. Članovi komisije koja je ocjenjivala kandidate su Tanja Elez, Ljiljana Pušara i Božica Jeftović. Pokušali smo doći do nadležnih u školi, ali nam je osoba koja se javila na centrali objasnila da ona “ne zna ništa i da ne zna kome bi nas uputila”. Krajišnikova, pak, ističe da se u BiH ne može protiv korupcije i nepotizma.

“Sedam godina se prijavljujem na konkurse i ne uspijevam da dobijem posao zbog korupcije, nepotizma i sile. Imala sam najbolji prosjek na oba ciklusa studija, a napisala sam i dva naučna rada”, rekla je ona. Na njenoj Facebook stranici javilo se više ljudi koji tvrde da su imali slična iskustva prilikom konkurisanja na posao u toj školi. Jedna od onih koji su se javili na njen profil je Marija Stevanović, profesor klavira.

“Lično te ne poznajem, ali su mi slučajno pokazali tvoj post. Ja sam profesor klavira i potpuno ista stvar mi se desila. Imam prosjek 9,4. Konkurs iz 2014. su namjestili, a 2015. su raspisali za pripravnika jer drugačije nisu mogli da me ne prime. Tako da imam iskustva sa ovom školom i znam kroz šta prolaziš”, napisala je ona. Svoju poruku ispod posta Krajišnikove napisala je i Ana Radojević.

“Zna se ko je mama tamo i ko se njoj suprotstavi nema nikakvu šansu. Ja sam joj se suprotstavila, i zauvijek, poslije 12 godina uspješnog rada, sebi zatvorila vrata. Dakle, direktorica Branka Kovačević ima jaku političku zaleđinu i opšte je poznato da se konkursi namještaju”, napisala je ona.

Izvor: Nezavisne