derbNavijač Crvene zvezde iz Niša izgubio je dva prsta prilikom eksplozije imitacije topovskog udara na vječitom derbiju koji je igran u Beogradu.

Kako je rečeno Beti u klinici Anlave, povredu je zadobio M.S. (21), amputirani su mu palac i kažiprst desne ruke, a poslije medicinskog zbrinjavanja upućen je na dalje liječenje na Urgentni centar.

Ivanović je rekao da njegov život nije ugrožen, ali da je u pitanju trajni invaliditet. Ekipe klinike Anlave, kojih je na stadionu Crvene zvezde bilo šest, zbrinule su ukupno 12 ljudi. Osim teške povrede navijača M.S. u pitanju su bile opekotine prvog i drugog stepena i povrede od šiljaka na ogradi koja razdvaja tribine od terena.

Uprkos tome, direktor klinike Anlave Slobodan Ivanović je rekao da je odigran jedan od “mirnijih derbija”. “Ovo je, u proteklih 25 godina, jedan od mirnijih derbija.

Sećam se da su pre 20 godina u neredima navijači pokušavali da prevrnu autobus i tramvaj, da su skakali po krovovima ambulantnih vozila… Ne znam da li im je došlo iz donjeg dela tela u glavu ili je u pitanju represija policije, ali ovo je bio mirniji derbi”, rekao je Ivanović.

On je dodao da je iz njegovog iskustva gledanja mečeva iz više od 50 zemalja, prateći Crvenu zvezdu, zaključio da su navijači Zvezde i Partizana “jedni od mirnijih”.

Meč 31. kola između Crvene zvezde i Partizana završen je večeras rezultatom 1:1.

Izvor: Nezavisne