Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković uručio je medalje pobjednicima ovogodišnjeg turnira u uličnom basketu „Streetball“, koji je sinoć završen u Palama.

Ekipa „Golden Hands“ iz Pala pobjednik je ovogodišnjeg „Streetball-a, pošto je u finalu savladala novosadski tim „Celtics“ sa 14:9.

Paljani, predvođeni sjajnim Pilindavićem, stigli su do sigurne pobjede od 14:9.

Najkorisniji igrač turnira (MPV) bio je Nikola Pilindavić iz „Golden Hands“-a. Sinoć se održalo i tradicionalno takmičenje u šutiranju trojki, gdje je pobjedu odnio Mladen Pavlović iz Pala.
Priznanje najboljem „trojkašu“ uručio je v.d.načelnik Odjeljenja za opštu upravu u Gradu Istočno Sarajevo Mladen Koprivica.

U kategoriji juniora pobjedu je odnijela ekipa „Nadex“-a koja je u finalu savladala „Centrotrans“ sa 21:11. U polufinalnim duelima, „Centrotrans“ je bio ubjedljiv protiv „Klivlenda“, a „Nadex“ je deklasirao „Pinki“ sa 21:6.

Na ovogodišnjem paljanskom „Streetball-u odigran je i revijalni meč gdje su nastupile dvije ekipe iz Udruženja za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama „Sunce“ Pale.  Meč između ekipa „Sunce 1″ i „Sunce 2″  završen je neriješeno 10:10.
Pokrovitelji turnira bili su Grad Istočno Sarajevo i opština Pale.

Izvor i foto: Grad Istočno Sarajevo