Fjuri je prošlog novembra u Diseldorfu pobedio Klička jednoglasnom odlukom sudija i preuzeo šampionske titule u verzijama WBA, WBO i IBF.To je bio prvi poraz Klička u 68 mečeva, koji je na osnovu ugovora odmah poslje meča zatražio revanš, a meč je zakazan za 9. jul u Mančesteru.

“Ne znate kakav efekat poraz ima na boksera koji misli da je nepobjediv. Ali, mislim da je Kličko namjerno izgubio u Njemačkoj, razmatrao sam tu mogućnost. On je znao da nam je revanš bio garantovan ugovorom i da nisam mogao da boksujem protiv nekog drugog. Da sam se povukao iz boksa, on bi u svakom slučaju dobio šampionske pojaseve, to je u ugovoru. Ako izaberem borbu, a on me nokautira u desetoj sekundi ili bilo kada, onda će vratiti pojaseve i postati trostruki svjetski šampion u teškoj kategoriji”, rekao je Fjuri.

To mnogima nije uspjelo (da vrate titule), možda bokserima kakav je bio Muhamed Ali. Kličko bi onda mogao da juri rekord Džoa Luisa (od 25 uzastopnih uspešnih odbrana titule u teškoj kategoriji), ali i da ostvari još pobjeda. Ali, to ne bi bilo moguće da nije izgubio od mene u novembru”, dodao je Fjuri.

Prije borbe sa Fjurijem u novembru, Kličko je sa nemačkom televizijom RTL potpisao ugovor za pet borbi, ali u nedostatku kvalitetnih protivnika u teškoj kategoriji, Fjuri je rekao da nije siguran gdje bi Ukrajinac pronašao prave protivnike. Kako je naveo Fjuri, Kličko je porazom u novembru obezbjedio dva od pet obaveznih mečeva.

“Ljudi iz televizije su srećni, dobili su svoju dramu. A Kličko je i tako izgubio. On nije Flojd Mejveder ili neko sličan, neporažen, da bi mu ta nula u statistici nešto značila. To njemu ništa ne znači. On je biznismen, zar ne?“, rekao je Britanac.  Britanski bokser rekao je da je nevažno da li ga je Kličko pustio da pobedi, pošto je posle toga “dobio svoje mesto pod suncem”.

“Ostvario sam ono što sam željeo. Sada se radi o tome da zaradim milione, da obezbjedim budućnost svoje djece i da ih pripremim za dobre stvari u životu”, rekao je Fjuri.