Četvrta sezona Programa besplatnog skijanja na Jahorini za djecu sa područja opštine Sokolac tokom koje je podijeljeno 2.293 ski-pasova završena je danas, rekao je Srni glavni koordinator programa za opštinu Sokolac Dragan Renovica.

Renovica je zahvalio Olimpijskom centru “Jahorina” što je obezbijedio besplatne ski-pasove, opštini Sokolac za troškove prevoza i 51 koordinatoru četvrte sezone koji su pomogli uspješnoj realizaciji projekta.

On je istakao da su djeca koja su učestovala u besplatnom skijanju dobrim ponašanjem na planini tokom prethodna tri mjeseca takođe doprinijeli da sve protekne u najboljem redu.

Prema njegovim riječima, tokom prethodne četiri sezone Programa besplatnog skijanja djeci sa područja opštine Sokolac podijeljena su ukupno 8.733 ski-pasa, što dovoljno govori o značaju projekta za djecu ove lokalne zajednice.

– Bez obzira na epidemiološku situaciju, Program besplatnog skijanja je uspješno realizovan u 48 ski-tura u kojima smo podijelili 2.293 skipasova i imali odličnu saradnju sa Olimpijskim centrom `Jahorina` –  naveo je Renovica.

On je dodao da se, ako se uzme u obzir da je cijena jednog ski pasa 50 KM, lako može zaključiti koliki je značaj Programa besplatnog skijanja za djecu i roditelje sa područja ove opštine.

Renovica je podsjetio da je Program besplatnog skijanja za djecu sa područja Sokoca počeo 8. januara i da je realizovan zahvaljujući sporazumu Olimpijskog centra “Jahorina” i opštine Sokolac