Спортска породица у Источној Илиџи однедавно је богатија за још једног члана. Ријеч је о Стонотениском клубу Шампион, који се вратио на спортску сцену након дужег времена.

Подсјетимо да је у периоду од 1998. до 2003. године била активна Славија, која је у својим редовима имала државне прваке, Славишу Зиројевића и Ђорђа Сајловића. Овај први дошао је на идеју да врати пинг понг лоптицу тамо гдје јој је мјесто.

stk30112015

– Ово је нешто ново у нашем граду. Прије свега циљ нам је да склонимо дјецу са улица. Ово је у Источном Сарајеву први стонотенски клуб након гашења Славије 2003. године. Почели смо с радом прије мјесец дана. За почетак имали смо три стола, а захваљујући нашим спонзорима добили смо још један, као и све неопходне реквизите и опрему – каже Зиројевић.

У тренажном процесу тренутно је 15 дјечака и дјевојчица. Према Зиројевићевим ријечима упис нових чланова је сталан процес. Нагласио је да је задовољан уоченим напретком код својих ученика.

– Упис је константан. Тренирамо мало висе од мјесец дана и дјеца већ сама играју. Савладали су почетне кораке и задовољан сам њиховим радом и напретком. Имамо петеро дјеце са по шест, исто толико до осам и троје старијих од 12 до 15 година. Узраст дјеце од шест до 12 година је најбољи за почетак овог спорта. Од њих очекујем одличне резултате за годину-двије – рекао је Зиројевић.

Клуб тренутно ради као школа стоног тениса, а у току је и процес регистрације.

– Већ смо се ангажовали око регистрације. Радимо на изради статута и прикупљамо неопходне документе. Надам се да ћемо то завршити у што скорије вријеме – каже тренер СТК Шампион.

Зиројевић очекује да ће наредног љета имати спремну такмичарску екипу.

– Прво такмичење на којем би могли учествовати је наредног љета, када је на распореду Отворено првенство БиХ. То ће бити наш такмичарски деби – рекао је Зиројевић.

На питање да ли размишља о повратку сениора, Зиројевић је истакао да је сад тешко очекивати.

– Та генерација с којом сам наступао тешко да се може окупити. Ту је још Ђорђе Сајловић, док су остали заузети приватним обавезама. Чињеница је да смо нас двојица правили одличне резултате на државном нивоу појединачно и у паровима, али предуга је пауза да би се вратили у такмичарски погон – сматра Зиројевић.

Славиша Зиројевић, тренер СТК Шампион, захвалио се свима који су му дали подршку на самом почетку (Компеx, Мако принт, Мепол), а посебно општини Источна Илиџа на уступљеним терминима у Спортској дворани Касиндо.