Inspektori novosadske kriminalističke policije uhapsili su Mladena Ždrala zvanog Pata, brata Đorđa Ždrala, čuvenog po okršajima iz prethodnih godina između Đorđa i Darka Eleza.

Kako saznaje Kurir, Mladen je uhapšen na ulici dok se šetao novosadskim naseljem Nova Detelinara, u efikasnoj akciji novosadskih inspektora, s obzirom da je za njim svega pre nekoliko dana raspisana međunarodna poternica.

On je tražen zbog izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 15 godina, zbog ubistva Milorada Todorovića u kafani „Dva bora“ u naselju Vraca u Sarajevu. Tom prilikom su ubijene još dve osobe koje su sedele u kafani za susednim stolom.

Inače, za veoma kratko vreme, podsećanja radi, novosadska kriminalistička policija uhapsila je i Sanjina Sefića (25) iz BiH, osumnjičenog da je pregazio dve studentkinje u Sarajevu. Sefić se nalazi u ekstradicionom pritvoru

Kako nezvanično saznaje Kurir iz krugova bliskih beogradskom MUP, novosadska kriminalistička policija uhapsila je još jednu osobu u novosadskom naselju Liman, koje je izvršeno u okviru operativne akcije Čistač, pre dvadesetak dana kada je uhapšen Ivan K. (28) iz Bijeljine.

Ivan se sumnjiči da je 21.oktobra u Bijeljini iz vatrenog oružja pokušao da usmrti Radoslava Sekulića, vlasnika kafane u tom mestu, koji je nakon ranjavanja hitno transportovan helihopterom na VMA u Beograd.

Kako se nezvanično saznaje iz krugova bliskih MUP, on je bio zadržan od strane novosadske kriminalističke policije, ali pravosudni organi Federacije BIH nisu pravovremeno reagovali na informacije iz Srbije, odnosno nisu raspisali za njim međunarodnu poternicu, tako da se Ivan našao na slobodu.

Izvor: Kurir