flamingosiNaš poznati pozorišni, filmski i televizijski glumac Marinko Madžgalj preminuo je danas u Beogradu poslije teške bolesti, u 38. godini života.Marinko Madžgalj rođen je 1978. u Beogradu, ali je odrastao i u Kotoru.

Popularnost je stekao u televizijskoj seriji Crni Gruja i u grupi Flamingosi u kojoj je pjevao zajedno sa Ognjenom Amidžićem. Kao član grupe “Flamingosi” je osvojio prvo mesto na takmičenju Beovizije 2006. godine.


Marinko je 0d 2012. godine stalni član Pozorišta Atelje 212, ali je značajne uloge ostvario i u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Narodnom pozorištu, Bitef teatru, Pozorištu Slavija, Dadovu, UK „”Vuk Karadžić”…

Popularnost je stekao u serijama “Crni Gruja” i “Ranjeni orao”. Glumio je i u serijama “Greh njene majke”, “Moj rođak sa sela”, “Lisice” i drugim.

Imao je zapaženu ulogu u filmovima “Drug Crni u Narodnooslobodilačkoj borbi” i “Crni Gruja i kamen mudrosti”.

U Ateljeu 212 nastupao je u predstavama “Sedam i po”, “Zbogom SFRJ”, “Sveti Georgije ubiva aždahu”, “Avgust u okrugu Osejdž”, “Kazimir i Karolina”. U JDP-u glumio je u “Hamletu” i “Šinama”. Nastupao je i u “Hasanaginici” u Narodnom pozorištu i u “Doručku kod Tifanija” u Madlenijanumu.

Kako prenose mediji, glumac je u avgustu 2015. godine hitno operisan zbog problema sa pankreasom u Kliničko-bolničkom centru na Bežanijskoj kosi, ali se njegovo zdravstveno stanje nije poboljšalo.

Bivši je suprug naše poznate glumice Dubravke Mijatović. Zajedno imaju ćerku Saru.

flamingosi-spot