Britanski prinčevski par prošetao starim dijelom Zagreba Nakon susreta sa predsjednicom Hrvatske, britanski princ Charles i njegova supruga Camille su prošetali starim dijelom Zagreba, popevši se na Gornji Grad, gdje se nalazi i sjedište Vlade Hrvatske.
 download (8)
 Nakon kratke šetnje, britanski prinčevski par, koji je danas popodne počeo dvodnevnu posjetu Hrvatskoj u okviru balkanske turneje tokom koje će posjetiti i Srbiju, Crnu Goru i Kosovo, susrest će se sa hrvatskim premijerom Tihomirom Oreškovićem. Grabar-Kitarović, koja je domaćin britanskom prinčevskom paru, priredit će večeru za Charlesa i Camillu.

Inače, posjeta britanskog prinčevskog para nema politički karakter, nego je više usredosređena na jačanje odnosa između dvije zemlje.Charles i Camilla će posjetiti i Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, gdje će za njih biti priređen program u okviru obilježavanja 400. godišnjice smrti britanskog pisca Wiliama Shakespeara, kao i obilježavanju 70. godišnjice djelovanja British Councila u Hrvatskoj.U utorak će princ od Walesa i vojvotkinja od Cornwalla posjetiti Osijek, Đakovo i Kopački Rit.

Foto: Anadolija