U četvrti Ankare Kizilay dogodio se samoubilački napad. Trideset i četiri osobe poginule su kada je autobomba eksplodirala na prepunom prometnom i trgovačkom čvorištu u srcu glavnog turskog grada, objavio je najnovije podatke o broju žrtava turski ministar zdravstva Mehmet Muezzingoglu.

download (11)

Napad u Ankari izveli su samoubojice koji su vozili automobil bombu. MinistarMuezzingoglu je rekao da je u bolnice prebačeno 125 ozlijeđenih, od kojih 19 u kritičnom stanju. Vjeruje se da su među poginulima i dvojica napadača, dodao je.

Eksplozija se mogla čuti na udaljenosti od 2,5 kilometra, a dim se vidio i dalje. Više je automobila zapaljeno, prenose očevici. Eksplozija se dogodila kod parka Guven, u blizini glavne autobuske stanice na aveniji Ataturk.

download (10)

Ambasade su svoje građane upozorile da izbjegavaju ovaj dio grada. Očevici kažu da se napad dogodio blizu glavnog autobusnog kolodvora i nekoliko ministarstava na Ataturkovom bulevaru. Turski predsjednik Tayyip Erdogan izjavio je da napad neće umanjiti odlučnost Turske u borbi protiv terorizma i da država nikad neće odustati od prava da brani svoje građane.

Terorističke organizacije napadaju nevine civile, jer gube u borbi protiv naših snaga sigurnosti, istaknuo je Erdogan i dodao da je Turska postala ciljem terorista zbog nestabilnosti u regiji posljednjih godina.

Prošlog je mjeseca u napadu koji je izvela kurdska militantna skupina u Ankari ubijeno 28 ljudi.

 Izvor : 24 sata info