Policijskoj stanici u Velikoj Kladuši neko je telefonom prijavio da se u naselju Kudići, tačnije u šumi, nalazi sumnjivo motorno vozilo VW golf 2. Policajci su na navedenoj lokaciji uočili tri nepoznate osobe koje su bile obučene u maskirne uniforme.velika-kladusa-akcija-696x456

Kada su uočili policajce, dali su se u bijeg. Pregledom vozila koje je ostalo pronađen je jedan ruksak u kojem se nalazilo 76 komada manjih PVC posuda, dvije metalne alatke, jedna PVC boca sa špricom, dva mobilna telefona marke Nokia, lična karta na ime N. R. i saobraćajna dozvola na ime S. R.

“U jednoj od posuda nalazili su se komadi listova koji izgledom asociraju na marihuanu. Nakon izvršenog uviđaja, zaplijenjeni su svi predmeti, kao i vozilo, radi daljnje istrage kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. Ubrzo je pronađen i uhvaćen N. R. (1993.) iz mjesta Johovica, općina Velika Kladuša, a potom i njegovi sugrađani M. H. (1979.) i R. Č. (1990.). Pretresom šireg područja u mjestu Kudići, u dijelu visoke šume i niskog raslinja pronađenu su tri preuređene parcele sa zasadom od 116 komada marihuane. Istraga traje”, navodi se iz MUP-a USŽ-a.

Izvor:Fokus