bileca-novak-slavlje-780x298Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Trebinje došli su do saznanja da se na internet portalima pojavio video snimak, na kojem se nalaze dva NN lica, koja proslavljaju pobjedu tenisera Novaka Đokovića, na način što izlaze ispred kuće i pucaju u vazduh iz vatrenog oružja. Internet portali su na video snimcima objavili naslov „Ovako Bileća i Hercegovina slavi Novakovo osvajanje Rolan Garosa“.

Policijski službenici su odmah izvršili provjere i utvrdili da se radi o licima inicajala M.H. i M.D. iz Bileće, koji su lišeni slobode, o čemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Trebinju, koji je naložio preduzimanje svih mjera i radnji na utvrđivanju okolnosti navedenog događaja.

Dana 06.06.2016. godine izvršenu su pretresi kuće i pomoćnih objekata koja koriste osumnjičena lica.

Protiv osumnjičenih lica slijedi podnošenje Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ iz člana 399 Krivičnog zakona Republike Srpske i krivičnog djela „Izazivanje opšte opasnosti“ iz člana 402. Krivičnog zakona Republike Srpske.