Sa zadovoljstvom Vas pozivamo na otvoreni trening  9. Internacionalnog fudbalskog kampa “JAHORINA 2017” koji će se održativati  na fudbalskom terenu kompleksa Hotela Bistrica na Jahorini, od 15. – 22. jula 2017. sa početkom u 9:30 časova.

Pored  brojnih mladih fudbalera iz Australije, SAD, Kanade, Švajcarske, Austrije, Belgije, Njemačke, Srbije, Slovenije, Švajcarske, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Crne Gore, Švedske, Norveške, Bosne i Hercegovine… treningu će prisustvovati i biti Vam na raspolaganju za razgovor:
– Treneri Omladinske škole FK Crvena zvezda
– Predstavnici OC Jahorina
– Mirko Ponjević, Unis//Tours Banja Luka
Fudbalski klub Crvena zvezda i Unis//Tours Banjaluka, uz svesrdnu pomoć Olimpijskog Centra Jahorina, već devetu  godinu za redom uspješno organizuju internacionalni fudbalski kamp na Jahorini i pomažu u afirmaciji pravih fudbalskih talenata. Osnovna koncepcija kampa je vrlo jednostavna: treneri i skauti najtrofejnijeg fudbalskog kluba na Balkanu – FK Crvene Zvezde – vode sedmodnevnu školu fudbala, testiraju sve učesnike najsavremenijim metodama za određivanje sposobnosti učesnika, a sve sa ciljem sticanja i poboljšanja fudbalskih vještina za sve učesnike i odabira 10 najtalentovanijih kojima će biti omogućena proba na terenima FK Crvena Zvezda u Beogradu.
Na prethodnih 5 kampova učestvovalo je preko 2000 dječaka iz preko 28 zemalja svijeta. Više njih sada već nastupa u dresovima fudbalskih klubova kao što su Crvena Zvezda, Partizan, Rad, OFK Beograd, Vojvodina, Dinamo, Študgart, Keln, Bazel, te dva dječaka u Milanu.

Programi rada samog kampa zasnovani su na najsavremenijim metodama učenja i sticanja fudbalskog znanja i vještina, te su prilagođeni specifičnostima uzrasnih kategorija, kao i zahtjevima i standardima FK Crvena Zvezda. Neizostavan dio kampa je testiranje motoričkih sposobnosti najsavremenijim metodama i tehnikama od strane doktora nauka iz ove oblasti o čemu polaznici dobiju izvještaj na kraju kampa.

Internacionalni fudbalski kamp na Jahorini uživa podršku šire sportske javnosti, Fudbalskih saveza Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, sportskih radnika, klubova…