Zamjenik načelnika opštine Istočna Ilidža Miljan Damjanović potpisao je sa firmom Aliquantum Energy Protokol kojim su definisani svi potrebni koraci o izgradnji mini hidroelektrana na rijeci Kasindol.

“Prvo ćemo ići na reviziju studija izvodljivosti koja će pokazati opravdanost i obim projekta, nakon čega ćemo izdati potrebne planske dokumente” izjavio je Damjanović i dodao da se do kraja godine planira ući u izgradnju mini hidroelektrana.

Opština_Istočna_Ilidža-850x400123

Damjanović je istakao da je ovaj projekat veoma značajan za opštinu Istočna Ilidža i da je riječ o dvije ili tri mini hidrocentrale sa kapacitetom od po 250KW.

“O ovom projektu će se detaljnije znati nakon revizije studije izvodljivosti, i što se tiče broja mini hidroelektrana i ukupne vrijednosti ovog projekta“, naglasio je Damjanović.

Direktor Aliquantum Energy, Hans- Peter Floren, kaže da je postignut dogovor sa rukovodstvom Istočne Ilidže da ta firma planira da nastavi sa određenim studijama do realizacije izgradnje hidorelektrane na rijeci Kasindol.

“Mi smo se dogovorili sa opštinom o konkretnim sljedećim koracima koji treba da se urade, odnosno, tehničkim detaljima. Uradili smo već dosta toga, međutim, te stvari moraju još malo da se aktueliziraju i napravili smo konkretne dogovore šta ćemo da uradimo jer je potrebno da se uradi revizija već postojeće studije izvodljivosti da bi došli do realizacije građenja“, podvukao je Floren.