Pomoćnik ministra za rad i zapošljavanje RS Mira Vasić izjavila je danas da je Radna grupa utvrdila sadržaj radnog teksta opšteg kolektivnog ugovora i pitanja o kojima će Vlada RS, sindikati i poslodavci voditi pregovore.

vlada

“Radna grupa će do ponedjeljka, 18. aprila, normativno i tehnički urediti radni tekst opšteg kolektivnog ugovora i dostaviti ga pregovaračima”, istakla je Vasićeva.

U prostorijama Ministarstva rada i boračko – invalidske zaštite Republike Srpske u Banjaluci danas je održan sastanak Radne grupe za izradu radnog teksta opšteg kolektivnog ugovora.

Radna grupa ima devet članova, od kojih su po tri predstavnici Vlade, Unije udruženja poslodavaca i tri zajednička predstavnika Saveza sindikata i Konfederacije sindikata Republike Srpske.

Narodna skupština Republike Srpske krajem decembra usvojila je Zakon o radu, koji je na snagu stupio 20. januara ove godine.

Socijalnim partnerima dat je rok od dva mjeseca da započnu pregovore o novom opštem kolektivnom ugovoru i granskim kolektivnim ugovorima, dok stari važe do 20. aprila.

 

 

 

Izvor: srna