Bolnica1Zamjenik načelnika opštine Istočna Ilidža Miljan Damjanović sastao se sa direktorom Bolnice Istočno Sarajevo Goranom Todorovićem. Direktor bolnice upoznao je rukovodstvo opštine sa problemima koje ima ova zdravstvena ustanova i aktivnostima koje se vode s ciljem njihovog rješavanja, razvoja zdravstva i poboljšanja kvaliteta zdravstvene zaštite stanovništva sarajevske regije. Istakao je da su radovi na izgradnji novog dijela bolnice i rekonstrukciji starog pri kraju i trebali bi se završiti do početka maja 2016. godine. Nakon toga uslijediće opremanje. U novom objektu polikliničkog dijela biće smještene specijalističke ambulante, dvije hiruške sale za hitne intervencije, dvije operacione sale i dijagnostika. U starom dijelu bolnice izgrađena je nova, savremena kuhinja koja je dijelom opremljena, te je riješen je problem spremanja hrane za bolesnike.

donacijadamjanovic-bol05042016

Direktor bolnice i rukovodstvo opštine Istočna Ilidža obišli su novoizgrađene i rekonstruisane objekte ove zdravstvene ustanove. Direktor je upoznao prisutne o izgradnji nove bolnice površine 8.000 metara kvadratnih i rekonstrukciji 2.000 metara kvadratnih postojećeg bolničkog prostora.

Opština Istočna Ilidža iz opštinskog budžeta donirala je 5. 000 KM bolnici Istočno Sarajevo za opremanje nove bolničke kuhinje. Rukovodstvo Opštine Istočna Ilidža izrazilo je spremnost da i u buduće pomaže ovoj zdravstvenoj ustanovi u rješavanju problema funkcionisanja bolnice kao najznačajne ustanove za zdravstvenu zaštitu stanovnika Istočne Ilidže, Grada Istočno Sarajevo i cijele regije.

U delegaciji opštine Istočna Ilidža, osim zamjenika načelnika Miljana Damjanovića, bili su predsjednik Skupštine opštine Rade Ćosović, potpredsjednik SO Zoran Trapara i stručni savjetnik Ljiljana Maljukan.

Izvor:Grad Istočno sarajevo