S cilјem pobolјšanja bezbjednosti skijaša, turista i posjetilaca na skijalištima, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija donio je Odluku o korišćenju i kretanju snježnih motornih sanki na području Olimpijskog centra Jahorina.

Snježne motorne sanke na području OC Jahorina mogu da koriste isklјučivo službena lica, odnosno, pripadnici MUP-a RS, hitne pomoći, Gorske službe spašavanja i ovlašćeni radnici OC Jahorina. Snježne motorne sanke mogu biti korišćene samo u službene svrhe.

Iznajmlјivanje, odnosno, komercijalna upotreba motornih sanki dozvolјeni su samo na specijalno uređenim stazama i površinama koje su posebno pripremlјene i obilјežene za korišćenje motornih sanki, na kojima neće biti ugroženi  skijaši i ostali posjetioci planine.

OC Jahorina, u saradnji sa Turističkom organizacijom Istočno Sarajevo, ima obavezu da odredi staze za korišćenje motornih sanki, propisno ih uredi i obilјeži.

Najveća dozvolјena brzina za kretanje motornih sanki na uređenim snježnim stazama jeste 40 km/čas.

Kršenje ove Odluke, u skladu sa Zakonom o javnim skijalištima, biće kažnjeno prekršajnom novčanom kaznom u iznosu od 3.000 do 15.000 KM.

Za sprovođenje Odluke biće zaduženi pripadnici Komunalne policije opština Pale i Trnovo i gradski saobraćajni inspektori, uz asistenciju pripadnika MUP-a RS.

Izvor: Grad Istočno Sarajevo