Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, u okviru akcije kodnog naziva „Mak“, 18.10.2016. godine lišili su slobode četiri lica zbog postojanja osnova sumnje da su  počinili  krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga“.

Na osnovu naredbe Okružnog  suda  Istočno Sarajevo, danas su na području opština Istočno Novo Sarajevo, Istočna Ilidža, Pale i Novi Grad, Kanton Sarajevo, izvršeni  pretresi na četrnaest lokacija. Tom prilikom pronađena je određena količina opojne droge, vatrenog oružja i municije, eksplozivnih sredstava, određena količina novca,  digitalna vaga,  veći broj mobilnih telefona, te veći broj SIM kartica.

U  toku realizacije navedene akcije slobode su lišena četiri lica  B.S. i S.L. iz Istočne Ilidže i  A.Š. i V.B. nastanjeni na podruučju Kantona Sarajevo.

Zbog postojanja osnova sumnje da su u periodu od marta do oktobra 2016. godine vršili kupovinu i nabavku opojne droge „marihuana“  i prodavali je većem broju lica na raznim lokacijama, 18.10.2016. godine, B.S., S.L. i A.Š., uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati su Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo na dalji rad i postupanje.

Izvor: MUP RS