Saopštenje KP “Vodovod i kanalizacija” a.d. Istočno Sarajevo prenosimo u cjelosti.

Cijenjeni sugrađani,

Kao što ste i iskusili, sušna druga polovina ljeta, te izrazito sušna i topla jesen kreirali su ozbiljne probleme na polju vodosnabdijevanja grada. Uprkos nadljudskim naporima, vremenske prilike su dovele do toga da su izvorišta iz kojih se ovaj dio grada snabdijeva, ispod minimuma protoka neophodnog za nesmetano snabdijevanje potrošača.

Svjesni frustracije, nezadovoljstva i problema koje neredovno snabdijevanje izaziva, a zarad odgovaranja na pitanja i nedoumice koja se javljaju u svakodnevnim telefonskim pozivima, porukama i komentarima po društvenim mrežama, pozivamo građane koji su izrazili želju za osnivanjem neformalne grupe građana u Fejsbuk grupi „Istočno Sarajevo – Aktuelnosti“ da delegiraju predstavnike grupe koji će prisustvovati sastanku sa rukovodstvom KP “Vodovod i kanalizacija” Istočno Sarajevo, novoizabranim načelnikom i gradonačelnikom.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije, molimo neformalnu grupu da delegira maksimalno četiri predstavnika, a ukoliko smatraju da je neophodno, biće organizovan prenos sastanka uživo putem stranice Vodovoda.

Takođe, pozivamo sve građane da nam dostave sva pitanja na koja žele da bude odgovoreno, a sve u cilju transparentnosti rada i uključenosti građana u sve procese.

Nažalost, ovakva situacija ne ide nikome u prilog i svi bismo voljeli da je drugačije, a shodno dosadašnjoj praksi i osnovnom principu rada, želimo ostati otvoreni za javnost, dati odgovore na sva pitanja i nedoumice, te na licu mjesta predstaviti sveobuhvatne stručne analize i parametre koji pokazuju razloge trenutnog stanja.

Predstavnici novoformirane neformalne grupe mogu se javiti putem mejla vik@teol.net da bismo pristupili organizovanju planiranog sastanka.

Konferencija za štampu biće organizovana nakon sastanka i mediji će biti blagovremeno obaviješteni.

S poštovanjem,

Rukovodstvo “ViK” a.d. Istočno Sarajevo