U Višegradu održan 10. karate Memorijal „Vidoje Andrić“

Written by  Slavko Heleta

Višegrad – Uz prisustvo 420 takmičara svih uzrasta iz 20 klubova Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i Federacije BiH u Gradskoj dvorani u Višegradu održan je 10-ti jubilarni karate Kup „Vidoje Andrić“.

Za najuspješniji klub na turniru proglašena je ekipa „Slavije“ iz Istočnog Sarajeva, ispred karatista Rogatice i „Igmana“ iz Istočne Ilidže.

Priznanje za najuspješnijeg takmičara turnira pripalo je Branku Škrobanoviću iz karate kluba „Bratstvo“ Podgorica, a za najuspješniju takmičarku proglašena je Ivana Spasojević iz Istočnog Sarajeva.

Turnir je otvorio načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković, naglašavajući da je i ova sportska manifestacija potvrda da je Višegrad grad mladosti i sporta u koji se rado dolazi.

-Ovim i košarkaškim memorijalom na najbolji način se prisjećamo naših istaknutih sportista, Vidoja Andrića i Rada Stanimirovića, koji su ugradili svoje živote u našu slobodu, podsjetio je Miškovi, zahvaljujući se brojnim sportistima koji svojim prisustvom uveličavaju ovakva takmičenja.

U znak sjećanja na svoje preminule članove i trenere Karate klub „Drina“ uručio je spomen plakete porodicama Vidoja Andrića, Milana Josipovića, Miroljuba Kojića, Stevana Draškovića i Dragana Savića. Plakete su dodjeljene i stalnim sponzorima kluba i ovog memorijala, opštini Višegrad i Zavisnom preduzeću „Hidroelektrane na Drini“, te Nenadu Lekaniću i Siniši Pjeviću.

Za stalnu pomoć klubu zahvalnica je dodjeljena Šumskom gazdinstvu „Panos“ Višegrad, te medijskim sponzorima, Radio Višegradu, RTRS-u i BNTV.

Po riječima Rajka Radulovića, sportskog direktora karate saveza BiH i Republike Srpske, karate klub „Drina“ se još jednom dokazao kao izvanredan organizator ovako masovnih takmičenja.

Slavko Heleta