86797_vest_gftSrpski sabor Zavetnici organizuje u nedelju, 27. marta anti-NATO protest povodom Sporazuma između Srbije i NATO.
Miting predstavlja nastavak antirežimskih demonstracija koje smo pokrenuli 20. februara širom Srbije, a povodom usvajanja Zakona o saradnji sa NATO paktom, koji Srbiju pretvara u vojni i politički protektorat Zapadne vojne alijanse. Protest su podržale brojne javne ličnosti, od kojih će se neke obratiti na skupu, nakon čega ćemo se uputiti ka zgradi RTS i zatražiti direktno uključenje u nacionalni dnevnik i probijanje medijske blokade, sa ciljem nepristrasnog i objektivnog izveštavanja o sve većem rastu narodnog nezadovoljstva politikom aktuelnog režima!

Tražimo raspisivanje referenduma o saradnji sa NATO paktom i poništavanje svih antiustavnih sporazuma koji narušavaju suverenitet Srbije. Pozivamo i sve političke partije i pokrete, udruženja i pojedince da pitanje suprotstavljanja NATO okupaciji stavimo iznad izborne trke i stranačkih interesa. Okupimo se zajedno 27. marta na najvećem anti-NATO protestu oko suštinskih zahteva za opstanak države i naroda.”, kaže se u saopštenju Zavetnika.

Izvor: Vesti RS