Preduzeće “Energoinvest” iz Istočnog Sarajeva oglasilo je prodaju pokretne imovine hotela “Košuta” na Jahorini, a u cijenu i stanje ovih stvari kupci će se moći uvjeriti na licu mjesta.

Podsjetimo, „Košuta“, koja je dio stečajne mase preduzeća “Energoinvest”, je sagrađena 1983. godine, a sada su na prodaju ponuđeni računari, televizori, telefoni i slični aparati iz ovog hotela.

Odlučili su i da prodaju, stolove, stolice, ormare, restoranski namještaj, tanjire, šolje, čaše, kašike, viljuške, zdjele, stolnjake, peškire, kao i krevete, dušeke, deke i drugi inventar.

– Pravo učestvovanja imaju pravna i fizička lica koja dođu na Jahorinu u hotel „Košutu“ 25. novembra ove godine i na licu mjesta, nakon uvida u stvari i cijene, dostave prodavcu ponudu za predmete nadmetanja – istaknuto je u oglasu.

Kako je Capital ranije objavio, preduzeće “Termag” iz Rogatice, koje je vlasnik istoimenog hotela na Jahorini, kupilo je sredinom ove godine likvidirani hotel “Košuta” na ovoj planini za oko šest miliona maraka.

Procijenjena vrijednost hotela “Košuta” iznosila je osam miliona KM, a prema uslovima licitacije hotel nije mogao biti prodat za manje od 70 odsto procijenjene vrijednosti.