Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković, koji je svečano otvorio festival, rekao je da je za Grad bila čast i zadovoljstvo da podrži organizaciju ovog festivala.

“Čestitam rukovodstvu ovog kompleksa, ne samo na ideji i njenoj realizaciji, nego i na sveukupnom pristupu estetskom uređenju ove izuzetno atraktivne turističke destinacije u Istočnom Sarajevu sa pravoslavnim hramom i vrhunskom vinotekom”, rekao je Vuković za novinsku agenciju Srna.

On je istakao da je organizacija ovakvih događaja veoma važna za Istočno Sarajevo.

Šef restorana “Kula” Igor Јanković rekao je da je sa Međunarodnog festivala vina i gastronomije iz Istočnog Sarajeva otišla veoma lijepa slika, koju su odaslali učesnici iz više zemalja regiona, Srbije, Crne Gore, Makedonije, kao i domaći vinari i gastronomi iz BiH.

On je izrazio nadu da će ovogodišnji odziv učesnika festivala i dostignuti publicitet ove manifestacije obezbijediti da Međunarodni festival vina i gastronomije u Istočnom Sarajevu u narednom periodu doživi veliki procvat i punu afirmaciju.

Prema njegovim riječima, želja organizatora jeste i direktno povezivanje proizvođača i potrošača, kao i poslovnih subjekata ove regije.

Cilj ovog festivala najavljen je kao predstavljanje široj publici malih, velikih, domaćih i stranih proizvođača vina i hrane, kao i promocija trendova i prezentovanje hrane koja je tradicionalno povezana sa vinom.

U pratećem programu organizovan je prigodan muzički program, te mala škola vina.

Otvaranju ove manifestacije prisustvovali su predstavnici političkog i javnog života Grada Istočnog Sarajeva i opština u njegovom sastavu.

Izvor i foto: SRNA