plupuISTOČNO SARAJEVO, 27. MAJA /SRNA/ – Protiv lica čiji su inicijali Š.D. sa Pala, kod kojeg je u porodičnoj kući pronađeno oružje, biće podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo.
Lice čiji su inicijali K.R. prijavilo je policiji da se u porodičnoj kući lica Š.D. u naselju Kremenita brda, opština Pale, nalazi vatreno oružje.

Dolaskom policijskih službenika na lice mjesta, Š.D. je dobrovoljno predao poluautomatsku pušku kalibra 7,62 milimetra, koju je držao kod sebe suprotno odredbama Zakona o oružju i municiji.

Policijski službenici Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo podnijeli su Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo izvještaj protiv S.V. i tri maloljetna lica, zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djela teška krađa i krađa.

Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo podnesen je izvještaj protiv lica J.M. i V.D. iz Višegrada zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo prevara.

Policijski službenici Policijske stanice Rogatica podnijeli su Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo izvještaj protiv lica čiji su inicijali N.B. zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo krađa.