Predsjednik Skupštine grada Miroslav Lučić i zamjenik gradonačelnika Danko Vučetić razgovarali su danas sa članicom Planinarskog društva „Trebević“ Milevom Radović, koja početkom marta kreće u  osvajanje vrhova Anda.

Mileva Radović  je veliki zalјublјenik u prirodu. Planinarenjem je počela da se bavi prije 12 godina i od tada njeno zanimanje za planine i prirodne lјepote koje nas okružuju sve više raste.

„Najprije sam planinarila po Bosni i Hercegovini. Uslijedio je uspon na Olimp, a potom  i na  Rilu-najviši vrh Balkana, Nakon toga, izašla sam na skoro sve vrhove u regionu i na Balkanu“, kaže Radovićeva.

Nјeni najveći dosadašnji podvizi su uspon na Kilimandžaro 2016. godine, na visinu od 5.895 metara, kao i osvajanje vrhova Himalaja godinu dana kasnije.

„Prošle godine pridružila sam se članovima beogradskog Planinarskog sportskog kluba ‘Pobeda’ i sa njima krenula u ekspediciju na Himalaje. To je za mene do sada najlјepše iskustvo u životu. Fasciniralo me tamošnje stanovništvo, smiren, bezazlen narod, njihov način života i običaji…“, rekla je Radovićeva.

Prema njenim riječima, planinarenje je jedan od najlјepših sportova, jer oplemenjuje lјude i hrani dušu. Predstojeća ekspedicija na vrhove Južne Amerike, na koju kreće 9. marta, za nju je veliki izazov.

Predsjednik Skupštine grada Miroslav Lučić i zamjenik gradonačelnika Danko Vučetić poželјeli su Milevi mnogo sreće u osvajanju novih vrhova.

„Entuzijazam i energija Mileve Radović  su za svaku pohvalu. I ranije smo pružali određenu vrstu podrške njenim poduhvatima, a biće nam drago da, u skladu sa svojim mogućnostima, činimo to i ubuduće“, rekao je Lučić.

Lučić je rekao da je veoma važno u lokalnoj zajednici  prepoznati i podržati  lјude koji ulažu značajan napor da bi ostvarili svoje cilјeve i promovisali istinske vrijednosti.

Mileva Radović član je Planinarskog društva „Trebević“, koje je  osnovano  12. oktobra 2008. godine. Ovo je prvo planinarsko društvo na području Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže koje je objedinilo brojne lјubitelјe planinarenja.

Centralna manifestacija koju društvo organizuje je Slet planinara Trebević koji se održava početkom oktobra svake godine, što je već postala tradicija ovog društva.

Izvor i foto: Grad Istočno Sarajevo