PAMTICU SLAVIJU DOK ZIVIM

Pamtiću Slaviju dok živim


Stigao je Marko Ristić u Slaviju zajedno sa Darkom Spalevićem i Srđanom Grujičićem. Bili su u startu proglašeni za pojačanja, fudbalere od kojih se mnogo očekivalo. Nije im bilo lako, jer je pritiska bio veliki, a sezona pred njima  teška. Činjenica da čak šest klubova seli u niži rang takmičenja mnogima je sputala noge, onemogućila ih da pokažu šta i koliko mogu. Kod ove trojke se to nije desilo. Od prvog kola su pokazali da ih s pravom svrstavaju u pojačanja. Marko Ristić je praktično od  momenta kada je zadužio dres Slavije postao i standardni uz levu aut liniju. Ovaj defanzivac je iz utakmice u utakmicu pokazivao zašto je doveden u klub.

-Nije bilo lako na početku. Nova sredina, po malo i turbulentno stanje u klubu. Doveo nas je Darko Spalević. Stigli smo na nje govu preporku i tim nam je bilo teže. Nismo smeli da razočaramo ni navijače, a ni Spalevića. Videli smo koliko je on cenjen u Istočnom Sarajevu. Sada nakon šest meseci mogu da podvučem crtu i kažem da smo sigurno ispunili očekivanja. Znam i to da se može još bolje, a ubeđen sa da će i biti bolje do kraja prvog dela šampionata i u drugom delu Premijer lige, kaže Ristić.

Pauzu u prvenstvu zbog obaveza reprezentacije iskoristio je da ode do porodice i provede nekoliko dana sa suprugom i kćerkicom. Postao je tata pre mesec – dva pa će boravak u Istočnom Sarajevu pamtiti dok živi.

-Tačno tako. I da hoću ovaj period svog života ne mogu da zaboravim. Nema naravno ni razloga. Odlično sam primljen. Ne sa mo ja, već svi igrači sa strane. Stanovnici Istočnog Sarajeva su ljudi širokog srca. Osećam se  ja , ali i ostali igrači sa strane , kao da smo ovde rođeni. E, upravo to jedinstvo nam je donelo i ove dobre rezultate u Premijer ligi. Nalazimo se u sredini tabe le, a siguran sam da ćemo u narednim kolima i u nastavku šampionata otićim prema vrhu. Malo smo zabrljali u onoj utakmici sa Vitezom kod kuće. Da tu nismo izgubili mislim da bi imali pravo da bud emo prezadovoljni. Moramo to sve da ostavimo iza sebe i da se posvetimo mečevima koji dolaze. Imaćemo još tri utakmice u ovom delu šampionata. Gostujemo Veležu i Slobodi, a čeka mo kući Mladost Doboj Kakanj. Težak raspored, kaže Ristić.

Prvi duel koji ih čeka je okršaj sa mostarskim Veležom. Igraće se na stadionu u Vrapčićima, a Ristić kaže da će im biti jako teško.

– Velež ima solidan igrački kadar. Nesrećni splet okolnosti ih je zakucao za dno tabele, ali se mora biti jako oprezan kod ovog gostovanja. Nećemo imati četiri-pet stadndardnih igrača. To je otežavajuća okolnost po nas, a opet oni koji dobiju priliku da istrče na teren poželeće verovatno da se nametnu treneru Darku Vojovodiću. Mi ćemo put Mostara bez bele zastave. Idemo da igramo i da se nadigravamo. Da li će to bitio dovoljno za pobedu ne znam. Voleo bih da hoće, jer bi nam u daljem šampionatu ta tri boda mnogo značila. Znam sigurno da ćemo ići svom snagom, borbeno, odgovorno i agresivno jer drugačije ne znamo i nećemo. Ako pružimo maksimum eto prilike da se vratimo sa bodovima , bez obzira na činjenicu da ćemo biti oslabljeni , zaključio je Ristić

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *