U susret ljetu najavljujemo je vožnja šestosjedom za ljubitelje panoramskog razgledanja počela 24.06.2017 godine na Jahorini. U dane vikenda (subotom i nedeljom) od 10:00 do 16:00 časova, završno sa datumom 17.09.2017. godine, šestosjed Poljice ili šestosjed Ogorjelica  će biti dostupan za sve posjetioce.

Cijena korištenja žičare za jednu vožnju je 7.00 KM po osobi
Cijena korištenja žičare za dnevni bike pass  je 15.00 KM (5 vožnji samo za korisnike brdskog biciklizma).

Cijena za organizovane grupe (minimum 20 osoba) je 6.00 KM po osobi.
Cijena od 6.00 KM  za organizovane grupe biće odobrena uz ovjeren spisak gostiju od strane hotela, udruženja, sportskog kluba i sl.Plaćanje je moguće u gotovini na ski kasi ili vaučerom izdatim od strane hotela uz raniji dogovor sa A.D. OC JAHORINA.
U slučaju potrebe za korištenjem žičare ostalim danima (ponedeljak – petak) potrebno je pismeno najaviti grupu 7 dana prije dana korištenja.

I ovog ljeta svi posjetioci mogu uživati na olimpijskoj planini Jahorini i iskoristiti priliku da se upoznaju sa ljetnim sadržajima planine od kojih izdvajamo šetnje stazama za pješačenje, brdski biciklizam, paragliding, vožnju kvadovima, a nezaobilazne su svakako kako gastro ponude tako i wellness programi jahorinskih hotela.

Od manifestacija tokom ovog ljeta posebno izdvajamo tradicionalne sportske kampove fudbala i košarke na Jahorini koji se i ovog ljeta održavaju na terenima ispred hotela “Bistrica”.
IX međunarodni fudbalski kamp Crvene zvezde će biti organizovan od 15.-22. jula 2017 godine, dok će XVI međunarodni košarkaški kamp “Grawe Three Points” na Jahorini početi 02.07.2017. godine i trajaće do 09.07.2017.
Za ljubitelje trail trčanja, koje iz godine u godinu postaje trend u svijetu, trka Jahorina Ultra Trail će biti organizovana 29. i 30.07.2017 godine.

Pored povoljnih cijena usluga boravka u našem hotelu “Bistrica” predlažemo vam i da uz panoramsku vožnju šestosjedom ili cjelodnevno korištenje bazena osjetite i ukuse naše kuhinje i sve to po cijeni od 17 KM odnosno 15 KM!

Čekamo vas – Moja Jahorina, moja idila!