Agencija Kontekst, lider u posredovanju zaposlenja iz regiona Balkana u Njemačkoj, širi svoje usluge na tržištu Bosne i Hercegovine. Sa već 16 godina iskustva u Makedoniji, Srbiji, Albaniji, Kosovu i širom Balkana, Agencija Kontekst donosi priliku za kvalitetno zapošljavanje u renomiranim kompanijama Njemačke, poput McDonaldsa, Aerodroma Frankfurt i Minhen, Burger Kinga, KFC-a, medicinskih ustanova i firmi za čišćenje.

Najpoznatiji po svom programu Studentski rad u Njemačkoj, koji godišnje pruža posao za oko 1000 studenata, Agencija Kontekst sada širi svoj opseg usluga. Od 1. marta 2024. godine, agencija će ponuditi sezonsko zapošljavanje i za one koji nisu studenti, omogućavajući tako širokom spektru ljudi da steknu radno iskustvo u Njemačkoj.

„Naš cilj je omogućiti ljudima iz Bosne i Hercegovine da ostvare svoje poslovne ambicije u Njemačkoj, pružajući im podršku tokom čitavog procesa zapošljavanja“, rekao je direktor Agencije Kontekst.

Ono što ovu agenciju izdvaja jeste besplatna usluga za kandidate. Kandidati jednostavno moraju obezbijediti putno osiguranje, a ostalo prepuste Agenciji Kontekst, koja se brine o pronalaženju odgovarajućih poslova i administrativnim procedurama.

Sa novim korakom ka tržištu Bosne i Hercegovine, Agencija Kontekst pruža još veće mogućnosti za zapošljavanje i ostvarenje karijernih ciljeva ljudima širom Balkana. Za više informacija o uslugama Agencije Kontekst, posjetite njihovu web stranicu ili kontaktirajte lokalni ured u Sarajevu.

  • Dabrobosanska 16, Istočna Ilidža
  • +387 65 755 265
  • contact@kontext.ba
  • kontext.ba