Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković učestvovaće sutra na sastanku u Olimpijskom komitetu BiH na kojem će biti riječi o dosadašnjim aktivnostima na organizaciji Evropskog zimskog olimpijskog festivala EYOF 2019, koji treba da bude održan u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

Do sada su preduzete određene aktivnosti i organizovana pojedina sportska takmičenja koja treba da posluže kao test za predstojeću veliku sportsku manifestaciju.

Zamjenik gradonačelnika Istočnog Sarajeva Danko Vučetić obratiće se sutra učesnicima Šesnaestog međunarodnog naučno-stručnog simpozijuma “INFOTEH – JAHORINA 2017”, koji će, u organizaciji Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, biti održan od 22. do 24. marta u hotelu “Bistrica” na Jahorini.

“INFOTEH – JAHORINA” predstavlјa jedan od vodećih skupova u regionu posvećenih razvoju i primjeni informacionih tehnologija.

Cilј simpozijuma jeste da okupi eksperte, naučnike, inženjere, istraživače i studente koji se bave informacionim tehnologijama i njihovom primjenom u sistemima upravlјanja, komunikacionim, proizvodnim i elektronskim sistemima, energetici, kao i u drugim oblastima od interesa za brži i uspješniji razvoj sredine u kojoj živimo.

Izvor: Grad Istočno Sarajevo