Grad Istočno Sarajevo pružiće značajnu podršku i pomoć, kako finansijsku, tako i organizacionu, u pripremi i organizaciji Balkanskog prvenstva za juniorke u ženskoj odbojci, koje će biti održano od 27. juna do 3. jula u Sportsko-poslovnom centru „Peki“ na Palama, rekao je gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković, na današnjem sastanku sa predsjednikom Odbojkaškog saveza BiH Milutinom Popovićem i članom UO Odbojkaškog saveza RS Milenkom Ristićem.

Na sastanku u Gradskoj upravi Istočno Sarajevo  rečeno je da je ovo takmičenje izuzetno značajno za opštinu Pale, grad Istočno Sarajevo i ovdašnju odbojku.

„Nama je čast i zadovoljstvo što će jedno tako značajno takmičenje biti održano u Istočnom Sarajevu, posebno u opštini Pale, gdje je ženska odbojka veoma razvijen sport pred kojim je blistava budućnost“, rekao je gradonačelnik Istočnog Sarajeva.

Vuković ističe da je veoma značajno i to što dvorana „Peki“, organizacijom ovakvog i sličnih velikih takmičenja, koja će biti održana u budućnosti, opravdava svoje postojanje.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Skupštine grada Miroslav Lučić, koji je i trener Ženskog odbojkaškog kluba „Slavija“ Istočno Sarajevo, kao i predsjednik ŽOK „Jahorina“ Pale Branislav Blagojević.

Na Balkanskom prvenstvu za juniorke u ženskoj odbojci u Palama od 27. juna do 3. jula učestvovaće osam reprezentacija, a tehnički organizator takmičenja je ŽOK „Jahorina“ Pale.

Izvor i foto: Grad Istočno Sarajevo