Farmeri kroje listu tužilaca

Rijaliti program Farma je, ocenjuju srpski tužioci, sa malih ekrana ušao u srpske institucije pravde. Oni smatraju da Državno veće tužilaca ne predlaže reizbor javnog tužioca u Mladenovcu Dragana Jovanovića zato što je tražio obustavu emitovanja Farme i pokrenuo istragu protiv Kristijana Golubovića zbog nasilja u tom rijalitiju. Naši izvori tvrde da je Jovanovića upravo taj potez skupo koštao.

GOLUB

Miljenik vlasti jači od zakona: Kristijan Golubović
Prema oceni advokata Boža Prelevića (koji je i sam ostao bez posla sudije) srpsko pravosuđe nikako da se izbori da bude treća, nezavisna grana vlasti. On kaže da se na primeru Jovanovića pokazuje da je Farma produženi deo političke Srbije.

– Neverovatno je da se umesto nagrade za iskreni javni nastup postavlja pitanje da li neko ko radi po zakonu treba da bude tužilac ili sudija. Reakcija Jovanovića bila je opravdana i ne mogu da verujem da zbog nje trpi konsekvence on a ne i oni koji su sve to trebali da pokrenu, a nisu. Niko ne bi smeo da ugrožava sud, ali to kod nas ide preko vlasti – kaže Prelević za “Vesti”.