15. Међународни фестивал поезије за дјецуи младе

Пјесмарица Петру Кочићу

         13 – 16. 12. 2016. Источно Сарајево

Источно Сарајево,22.04.2016.године

 У сусрет обиљежавању Свјетског дана књиге 23. априла, Форум театар, Источно Сарајево расписује конкурс за Књижевну манифестацију 15. међународни фестивал поезије  за дјецу и младе „Пјесмарица Петру Кочићу“, која се одржава од 13. до 16. 12. 2016. године, у Источном Сарајеву.Овогодишњи фестивал посвећен је  јубилеју  100 година од смрти  Петра Кочића и  носи назив „Пјесмарица Петру Кочићу“.

Конкурс  за ученике основних и средњих школа на тему „ Идеш ли роде?“, инсписрисан је епилогом приповијетке „Мећава“ Петра Кочића.

Конкурс за младе пјеснике од 18 до 30 година је тематски, премаприповијетки

“ МРГУДА“  Петра Кочића.

Oсновна идеја фестивала је да генерација значајних и остварених пјесника за дјецу из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије и Црне Горе и млади пјесници којима тек предстоји умјетничко потврђивање, као и побједниици конкурса, учествују заједно на овој јубиларној књижевној манифестацији.

У оквиру фестивалареализоваће се  пет програмских цјелина посвећених Петру Кочићу, најпознатијем писцу  Републике Српске и бројне активности са циљем да се дјеци приближе различити елементи поезије и културе писане ријечи: креативне радионице за дјецу, изложбе- визуелизација слике, рецитовање сопствене поезије на јавним наступима, што заједно доприноси томе да се поезија учини доступнијом најмлађој публици.

У оквиру издавачке дјелатности планира се  објављивање Збирке поезије награђених радова на конкурсу фестивала.

Конкурс је отворен до 01. октобра, 2016. године. Услове конкурса можете погледати и на нашој веб страници: www.lutfest.com