Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo

28, 29. i 30 oktobar 2015.

U prvom dijelu je Drakulin raskošan rezort s pet zvjezdica gdje sva čudovišta i njihove obitelji mogu mirno živjeti, slobodni od doticaja s ljudskim svijetom. No, uz to što je Princ Tame, Drakula je također i otac. Pokušavajući zaštititi svoju kćerku Mavis, Drakula izmišlja priče o raznim opasnostima kako bi je odvratio od njezinog pustolovnog duha. Kao raj za Mavis, on otvara Hotel Transilvaniju gdje njegova kći i neki od svjetski najpoznatijih čudovišta – Frankenstein i njegova nevjesta, Mumija, Nevidljivi čovjek, čopor vukodlaka i ostali – mogu uživati u miru i sigurnosti. Za Drakulu nije nikakav problem ugostiti sva ta legendarna čudovišta… Ali cijeli taj svijet bi mogao biti uništen nakon što jedan običan mladić naiđe na hotel i baci oko na Mavis.

 Kao što ste mogli predpostaviti, ni Drakula ne može da stane na put pravoj i istinskoj ljubavi. Šta se desilo od tada? Scenario filma je još uvek nepoznanica, ali zna se da je Hotel Translivanija otvoren i za ljude. Inače porodica se uvećala i Drakula je postao deda. Ali njegov unuk Denis, koji je pola čovek pola vampir, ne pokazuje interesovanje za svoje vampirsko poreklo.

Da bi to predupredio Drakula pokreće “specijalnu obuku” svog unučeta zajedno sa svojim prijateljima Frankom, Griffinom, Murrayem i Waynom. Ali kada im u poseti dođe Vlad, veoma ostareli i džangrizavi Drakulin otac, tada nastaju problemi.

12088466_746881695423453_6603948965493696249_n