NOVI SADRŽAJI I PROGAM U OKVIRU DOGAĐAJA „ŽIVJETI SLOBODNO“

Unija studenata Republike Srpske i UG „Sloboda“ potrudili su se i ove godine da bogatim kulturno-obrazovnim sadržajima upotpune program događaja „Živjeti slobodno“ kojim treću godinu za redom obilježavaju 09. maj – Međunarodni dan pobjede nad fašizmom.

zivjeti slobodno1Tim povodom u Banjaluci će 09. maja u Vijećnici Kulturnog centra Banski Dvor u 12:00 biti održana panel diskusija na temu „Antifašizam u procesu zaborava“, na kojoj će kao panelisti učestvovati: Vule Žurić (književnik, pisac radio drama, filmskih scenarija, novinskih članaka); Ante Tomić (književnik i novinar); Dr Olga Manojlović Pintar (naučni saradnik na Institutu za noviju istoriju Srbije); Dino Šaran (autor i muzičar, frontmen benda „Letu štuke“), moderator ovog panela biće Muharem Bazdulj (novinar, prevodilac i književnik).

Istoga dana u večernjim časovima, sa početkom u 20:00 u Narodnom pozorištu Republike Srpske, biće odigrana predstava „Moje nagrade“, Narodnog pozorišta u Beogradu. Predstava je rađena prema romanu Tomasa Bernharda – intimna ispovjest puna ironije koju izvodi Slobodan Beštić. Karte po cijeni od 5 KM, mogu se kupiti na blagajni NPRS, od 25. aprila.

zivjeti slobodno

Podsjećamo da će se već najavljeni centralni muzički događaj „Živjeti slobodno“ održati 08. maja na Aquani, u susret Međunarodnom danu pobjede nad fašizmom. Na istom će nastupiti poznata imena domaće i regionalne muzičke scene Alexandria, Artan Lili, Elemental, Vlatko Stefanovski Trio i Partibrejkers. Ulaznice za ovaj događaj u pretprodaji po cijeni od 7 KM mogu se kupiti u KSB (bivši Index), kafe baru Šestica i Pekam pabu. Na dan koncerta ulaznice će koštati 10 KM.

„Živjeti slobodno naše je opredjeljenje“.

 

Unija studenata Republike Srpske

 

FB page: https://www.facebook.com/zivjetislobodno/?fref=ts