zid-diskriminacija-750x377ZID – “Zajedno iznad diskriminacije” je projekt koji finansira njemačka fondacija SHL i realizuje se u 5 lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini (Istočno Sarajevo, Gradačac, Gračanica,Mostar i Novi Travnik). Ovim projektom želimo uticati na nestanak predrasuda kod mladih ljudi u našoj zemlji, izmijeniti percepciju shvatanja različitosti, ali i skrenuti pažnju svim stanovnicima Bosne i Hercegovine, a posebno starosnoj dobi od 15 do 30 godina, na ozbiljnost ovog problema. Glavna aktivnost projekta je rušenje zida diskriminacije, na kome će biti ispisane poruke diskriminacije. Rušenjem zida ćemo pokazati da smo spremni napraviti jedan veliki korak ka boljoj budućnosti i životu u zajedništvu. Osim glavne aktivnosti, timovi će realizovati i svoje zasebne aktivnosti.

Naša glavna aktivnost, odnosno rušenje zida, realizovaće se 18.3. sa početkom u 13:15h u Spasovdanskoj ulici i očekuje se do 100 mladih ljudi.

Pored naše glavne aktivnosti, rušenja zida, jedna od planiranih aktivnosti je i bal pod maskama koji će se realizovati u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo. 2. Aprila sa početkom u 19:00h na kom se očekuje 100 mladih i nekoliko predstavnika vlasti. Za sve detaljnije informacije molimo Vas da nas kontaktirate na dole navedene kontakt podatke. SHL BiH – Schüler Helfen Leben je njemačka omladinska organizacija koja je u Bosni i Hercegovini prisutna od 1993. godine i čiji je osnovni cilj poboljšati položaj mladih. SHL nudi niz mogućnosti za mlade kao što su seminari, finansijska potpora projektima mladih, razvoj ličnog i profesionalnog kapaciteta, te razmjenu učenika.