Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da će u aprilu biti postavljeni kameni temeljci za izgradnju nekoliko objekata u gradu.

Objekti su planirani sa iMALInvesticijama vrednim 350 miliona evra, čime će biti obezbeđeno zaposlenje za 5.000 Beograđana, kaže on.

Mali je, gostujući na “Pinku” uoči današnjeg polaganja kamena temeljca za izgradnju kineske fabrike “Meita” u Bariču kod Obrenovca, najavio da će naredne nedelje biti postavljen i kamen temeljac za veliki tržni centar u Višnjici, a tokom meseca i za Ritejl park u Borči, Ikeu, novi hotel “Hilton” i novu veliku kulu “Beograda na vodi“.

– Kad se sve sabere, to su investicije od 350 miliona evra koje će zaposliti 5.000 Beograđana, samo u aprilu. To pokazuje koliko se stvari menjaju na bolje, ponovo Beograd postaje veliki centar investicija. Pokrenuli smo točak investiticija i to se više ne može zaustaviti – rekao je, dodavši da je izdavanje građevinskih dozvola sada mnogo efikasnije.

MALI1

Mali ističe da su Beograd i Srbija ponovo na mapi velikih investitora i da se ponovo otvaraju ne samo tržni centri, već i velike fabrike.

– Nastavićemo sa ovom strategijom. Sada ćemo raditi na tome da privučemo što veći broj investitora u Krnjaču – rekao je on i dodao da se na investicijama radi i u Lazarevcu, Mladenovcu, Surčinu, pa nastavlja:

– Gde god postoji slobodna zemlja trudićemo da se privučemo investitora i obezbedimo infrastrukturu kako bi neko napravio fabriku ili skladište, jer je osnovni cilj Vlade Srbije da povećamo zaposlenost, otvorimo nova radna mesta i od te politike nećemo odustati – istakao je.

Uoči polaganja kamena temeljca za fabriku u Bariču, Mali podseća da više od decenije nije izgrađena nijedna nova fabrika u Beogradu, te ističe da je danas veliki dan i za Beograd i za Obrenovac, za koji kaže da postaje “grad budućnosti”, a u fabrici će, navodi, u narednih nekoliko godina u dve faze biti zaposleno 1.370 ljudi.

Kaže i da će učenici tehničkih škola imati plaćenu praksu u fabrici “Meita” što je, prema njegovim rečima, primer onoga što Vlada želi da uradi i kad je reč o drugim investicijama u Srbiji jer za cilj ima da dualno obrazovanje bude osnova obrazovanja u celoj zemlji.

Mali je rekao i da je počela nova građevinska sezona u centru prestonice, te da će biti sređeni Obilićev venac, Trg Republike, Kosančićev venac, dok su u toku i radovi na asfaltiranju, vodovodu i kanalizaciji, pijace se rekonstruišu, kupuju se novi kontejneri i autobusi, a a ovog leta biće obnovljeno 66 fasada u gradu.

Kako je dodao, planirano je još investicija tokom godine, među kojima su i one za obnovu Trga Slavija i Bulevara oslobođenja, Ruzveltove i ulica Kraljice Marije i Kneza Miloša.

Izvor:Telgraf