Premijer Srbije Aleksandar Vučić kritikovao je danas gradonačelnika Niša Darka Bulatovića zbog lošeg stanja u gradskom budžetu, koji je u deficitu 50 miliona evra.

Tokom kratke šetnje od Oficirskog doma, gde je održan Poslovni forum Srbija -Albanija, do Gradske kuće, Vučić je oštro rekao gradonačelniku da su prethodne vlasti nanjele veliku štetu Nišu i živjele od uzimanja kredita i trošeći nepostojećih para, ali da grad više ne može tako da funkcioniše i da mora da se pozabavi kako rashodnom tako i prihodnom stranom.

Vučić je ukazao da Grad Niš u budžetu ima veći deficit od Srbije.

Premijer je takođe naglasio da Vlada Srbije može da pomogne i da pomaže, i ponovio da su dvije milijarde dinara odvojene za jug Srbije, a da će najveći dio tih sredstava ostati u Nišu

“Gradimo više kilometara puta nego u Titovo vreme”

VIŠE NOVCA ZA NIŠ NEGO ZA BEOGRAD

Država će izdvajati više novca za Niš nego za Beograd, jer želi da razvija jugoistok Srbije, izjavio je Vučić.

On je naveo da vidi dobru budućnost za taj grad, ali da rukovodstvo Niša mora da drugačije da raspolaže novcem nego do sada.

Vučić je nakon sastanka sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem rekao da se dešavalo da taj grad bude u deficitu od 50 miliona evra, što je veći deficit od republičkog.

Kao primjer naveo je i da je Beograd u jednom trenutku imao deficit od 100 miliona evra, a da sada ne može da ima ni 10 miliona.

“To su za mene nevjerovatne stvari. Zamolio sam da Niš na ozbiljniji način, ne dodvoravajući se građanima, kreira budžet”, rekao je Vučić i objasnio da su se u prethodnih 25 godina u gradskoj kasi projekotvali prihodi kojih nije bilo, a postojali ogromni rashodi.

Javne finasije u gradu nisu u dobrom stanju, podvukao je Vučić, ali je istakao da ima veliki broj projekata i da vjeruje u želju gradonačelnika da napravi dobre rezultete, kako bi Niš mogao da se poredi sa Beogradom ili Sofijom i da bude ne samo centar jugoistoka zemlje, već i u odnosu na okolne zemlje.

Izvor: Mondo.rs