Na današnjoj sjednici SO Pale usvojena je Odluka o određivanju radnog vremena ugostiteljskih objekata na području opštine. Ovom odlukom radno vrijeme se produžava do 02:00 časa barovima i noćnim klubovima koji ispunjavaju uslove da se tako registruju.

Odbornici su usvojili izvještaje o radu i poslovanju javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač opština Pale.

pale usvojenasjednica_so_pale_velika

Momir Blagojević, odbornik pokreta „Za naš grad“, tvrdi da lokalna zajednica ne obezbjeđuje uslove da javna preduzeća mogu da u cjelosti obavljaju svoje usluge i da se to odnosi na obezbjeđenje finansijskih uslova i organizacije.

Na primjedbe opozicije da opština nedovoljno finansijski i organizaciono podržava preduzeća čiji je osnivač, načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević je rekao da ta primjedba nije na mjestu i da sva preduzeća posluju stabilno obzirom na okolnosti u kojima se nalaze.

„Kulturno sportski centar, Centar za socijalni rad i obdanište nemaju finansijskih gubitaka. Meni je drago da opozicija i pozicija nisu imali primjedbe na usluge koje pružaju ta javna preduzeća“ naglasio je Kovačević .

Kovačević je podsjetio da je opozicija tvrdila da će sportska dvorana biti zatvorena, a danas nisu imali primjedbe na rad ove ustanove i da je to vidljiv napredak.

„Mi smo sva ta preduzeća zatekli u jednom vrlo teškom položaju kad nam ih je vlada vratila i meni je žao što se toga opozicija ne sjeća“ izjavio je Kovačević i naveo primjer vodovoda koji je kreditno zadužen 1.350.000 KM.

Na sjednici se razgovaralo i o 17 projekata koji će biti realizovani na području opštine Pale. Jedan od njih je izgradnja pogona za obradu i reciklažu komunalnog čvrstog otpada, čime će biti regulisano paljenje deponije kojim se ugrožava stanovništva.

Izvor.Grad Istočno Sarajevo