UBIBLMomčilo Tepić (47) iz Banje Luke hicem iz pištolja ubio je jutros svoju bivšu suprugu Milicu Tepić (44), a potom je izvršio samoubistvo pucajući sebi u glavu!

Stravični zločin dogodio se oko 6.45 sati u ulici Zmaj Ognjenog Vuka u banjalučkom naselju Lazarevo. Prema nepotvrđenim informacijama motiv zločina bila je ljubomora jer je Milica još prije godinu dana napustila Momčila, a nedavno mu je uručeno rješenje o razvodu braka, što očigledno nije mogao da podnese.

Očevici tvrde da je Milica ujutro krenula na posao, a Momčilo je sačekao ispred zgrade u kojoj je živjela sa njihovim 22 godišnjim sinom. Došlo je do svađe i Momčilo je počeo da prijeti Milici i ona je vikala da to ne radi jer će “komšije zvati policiju”.

– Čuli smo viku i vidjeli njih dvoje na parkingu ispred zgrade. Milica je vikala iz sveg glasa, a on je govorio tiho. U jednom trenutku izvadio je pištolj i ona je pokušala da pobjegne pored zgrade. On je zapucao i promašio. Potom ju je sustigao, uhvatio je za kosu i dok je klečela pred njim iz blizine joj pucao u glavu – pričaju šokirane komšije.

Oni kažu da je Momčilo nakon toga presudio sam sebi i pucao sebi u glavu.

– Dok sam strčala dole već je bilo kasno. Oboje su ležali u lokvi krvi. On je još davao znake života pa je prevezen u Hitnu pomoć gdje je ubrzo preminuo – ispričala je komšinica koja je insistirala na anonimnosti.

Momčilo Tepić pripadnik je Oružanih snaga BiH. Milicine komšije tvrde da je bio nasilan prema supruzi koja ga je više puta prijavljivala policiji. Milica ga je zbog toga i zatražila razvod, ali se on s tim nije želio da se pomiri pa je nastavio da je uznemirava i šalje prijeteće poruke.

Mira Miletić, portparolka Okružnog tužilaštva u Banjoj Luci potvrdila je da je Momčilo Tepić ubio svoju bivšu suprugu Milicu Tepić, a da je potom izvršio samoubistvo.

– Uviđaj na mjestu zločina izvršila je dežurni tužilac Tanja Mrđa i kriminalistička policija CJB Banjaluka. Naloženo je da se preduzm sve istražne mjere i radnje na rasvijetljavanju svih okolnosti tog slučaja – rekla je Miletić.

Izvor:Fokus