Od 16. do 18. XI 2015. trajala je akcija čišćenja dna rijeke Tare, koju su realizovali ronioci Spasilačke službe Wolf. Projekat su finansirale opštine Plužine i Foča.

Članovi spasilačkog kluba wolf i gorske sluzbe spašavanja Foča, sproveli su trodnevnu akciju čišćenja rijeke Tare.koju su zajedničkim sredstvima finansirale opštine Foča i Plužine. Naši članovi su iz rijeke Tare izvukli stare automobilske gume i drugi čvrsti otpad koji se godinama nalazio u koritu ove rijeke. Predsjednik SK Wolf Nenad Ikonić kaze: „Ako pričamo da je Tara suza Evrope, najčistija i najljepša rijeka, onda se ne smije dozvoliti da se na takvom bogatstvu godinama nalazi čvrst otpad naočigled turista koji dolaze iz cijelog svijeta. Mi smo u toku tri dana uz pomoć specijalne i ronilačke opreme uspeli da očistimo korito Tare, izvukli smo oko 50-ak guma i mnoštvo čvrstog otpada. Samim tim ovo je ekološka akcija jer tako čuvamo prirodne izvore voda. Zbog toga smo ovu akciju i predložili opštinskim organima, koji su nas podržali da je sprovedemo.”

Ostalo je još otpada koji zbog loših vremenskih uslova i hladnoće nismo uspjeli da izvučemo, a to ćemo vjerovatno završiti naredne godine, kada budu povoljniji vremenski uslovi za realizaciju slične akcije istice Nenad Ikonić predsjednik SK WOLF