U Istočnom Sarajevu će u nedjelju, 2. aprila, u organizaciji Forum teatra, biti organizovan program kojim se želi skrenuti pažnja na značaj prevencije nasilja i ulogu knjige kao najpristupačnijeg izvora znanja i osnove u procesu vaspitanja i stvaranja zdrave porodice.

Program se organizuje u saradnji sa Asocijacijom “Iks-ipsilon”, uz podršku “UN vomen” kancelarije u BiH, u Parku “Gavrilo Princip” s početkom u 12.00 časova.

Program pod nazivom “Knjigom protiv nasilja, za srećnu porodicu” biće organizovan u okviru projekta “Sveobuhvatni pristup u uključivanju mladića i medija u prevenciji nasilja prema ženama i nasilja u porodici u BiH”.

Cilj projekta je promocija zdravog stila života, prevencija nasilja u porodici, kao i značaj vaspitanja mladih, saopšteno je iz Forum teatra.

Tom prilikom biće podijeljen određen broj knjiga poezije za djecu “Rastem da volim”, pjesnika Tode Nikoletića, koja šalje poruku o porodičnoj ljubavi i značaju porodice u odrastanju zdravih generacija mladih, a biće recitovani i stihovi za djecu, uz učešće članova kluba, djece i roditelja.