Prva samostalna izložba slikarke Biljane Elčić, otvorena je sinoć u prostorijama Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo. Mnogobrojni posjetioci imali su priliku da vide 20 radova ulja na platnu i akvarela.
Radove koji su sinoć izloženi, Elčićeva kaže da ih je pripremala četiri-pet godina i da je do sada imala 11 izložbi, ali ističe da joj je večerašnja najznačajnija jer prvi put samostalno izlaže.
Elčićeva naglašava da je slikanje pejzaža ono što najviše voli, kao i sve što joj pruvuče pažnju i stvori inspiraciju.
„Zaista je respektabilno da se neko, sa takvom energijom i entuzijazmom danas bavi klasičnim slikarstvom, što je veoma impresivno. Na Biljaninim slikama nalazi se jedan zanimljiv spoj impresionizma, koji slikama daje jednu logiku i zaokruženje“, rekao je profesor Goran Janićijević.
Književnik Nedeljko Zelenović ističe da je umjesto klasične Biljanine biografije dovoljno reći da je cjelokupno njeno životno kretanje išlo u pravcu slikarstva, i da je sve slikarstvu bilo podređeno.
Biljana Elčić rođena je 1960. godine u Sarajevu, a od 1992. do 2009. godine bavila se projektovanjem i slikanjem, a u tom periodu imala je četiri grupne izložbe.
Od 2009. do 2011. godine kao polaznik škole ikonopisa imala je tri grupne izložbe u Istočnom Sarajevu i Banjaluci, da bi 2011. godine upisala Bogoslovski fakultet u Foči, gdje je diplomirala 2016. godine.